Ehliyet, Kimlik ve Pasaport Randevusunda Sıra Beklemek Tarihe Karışıyor - Haberler - indir.com

Ehliyet, Kimlik ve Pasaport Randevusunda Sıra Beklemek Tarihe Karışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 18:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Herkes tarafından bilindiği üzere kimlik, ehliyet ya da pasaport işlemleri son derece can sıkıcı olup kişilerin vaktini alan uzun işlemlerdir. Kurumsal alanlarda işlemlerin elektronik ortamlar doğrultusunda yürütülüyor olması bun sorunları minimuma indirmiş olsa da halen ciddi anlamda can sıkıcı bir yoğunluk ve bekleme durumu ile karşı karşıya kalıyoruz. Konu ile alakalı sonunda sevindirici bir bilgi ile karşı karşıyayız. İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile alakalı yapılan açıklamalara baktığımız taktirde artık kimlik, ehliyet ve pasaport gibi kişisel evrak çıkarma işlemlerinizi halletmek amacıyla ilgili kuruma başvuru yapan kişiler, başvurduğu gün içerisinde randevu alarak işlemlerini kısa bir süre içerisinde hallede bilecekler.

Yeni kimlik kartına başvurmak ya da kimlik yenileme işlemleri ile ilgilenmek, pasaport çıkarmak ya da ehliyet kartınızı alma işlemleri son derece uzun süren bekleme süreleri ile bilinmektedir. Bu sebeple de oldukça can sıkıcı olup kişiler tarafından işlem sürekli olarak uzatılmaktadır. Son zamanlarda bu konuyu ele almak gerekirse yeni çipli kimliklere geçiş süresinin başlaması ile beraber değişim ya da yenileme süreleri oldukça uzar oldu. Söz konusu bu süre zaman zaman yaklaşık iki aya kadar uzuyordu. 

Geçtiğimiz yıl Nisan ayı itibariyle kullanıma sunulan 3'ü Bir Yerde adlı sistemin başlaması ile beraber pasaport, kimlik ya da ehliyet çıkarma işlemlerinin süresi eskiye göre daha da kısalmıştı. Yeni sistemin yanı sıra aynı zamanda işlemleri yapacak eleman sayısının artması da söz konusu bu sürecin hızlanmasında etkili olan ögelerden biridir. 3'ü Birden Yerden sisteminin uygulanmasından bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin 703 sürücü belgesi ve 2 milyon 251 bin 214 adet pasaport işlemi halledildi. Yeni süreç içerisinde ise bu durum daha da değişecek ve kimlik, ehliyet ya da pasaport işlemleri için verilen randevular aynı gün içerisine verilecek ve işlemler halledilecek. 

Yeni sistem sayesinde kimlik, pasaport ya da ehliyet çıkarmak için verilen randevunun süresi bir güne düşürülen iller arasında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük ve metropol şehirler yer alıyor. Çalışma sistemlerinin değişmesi ile beraber işlemlerinin gerçekleşme süresinin kısalması da yapılan yenilikler ile doğru orantılı olarak değişim göstermektedir. Yeni sistem sayesinde işlem yapacak kişiler randevularında tarih ve saat belirleme seçeneklerini kendileri belirleyebiliyorlar. Acil durular karşısında değerlendirilen randevusuz işlem sınırı da 4 katına çıkarılarak kişilerin işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde halletmesi adına tüm seçenekleri mümkün kılınmıştır. 

ALO 199 Mobil uygulama, https://randevu.nvi.gov.tr ve Alo 199 seçeneklerinden birini seçerek tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alarak bu işlemlerinize başlayabilirsiniz. Merkezlere ortalama günlük 80 bin başvuru gelmektedir. Başvuru işlemlerinin halledilmesinin ardından evrakların teslim süresi ise İstanbul ve Ankara’da 2, İzmir’de 3 gün sürüyor. Son derece önemli olan bu üç evrağın da bu kadar kısa süre içerisinde yeniden çıkarılıyor olması kişiler için son derece olumlu bir haberdir. 





PAYLAŞ