eBay’in CEO’su istifa etti! - Haberler - indir.com

eBay’in CEO’su istifa etti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-26 17:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Online alışveriş platformu olan eBay bu sabah basın açıklaması yaparak şirketin CEO’su Devin Wenig’in görevinden ayrıldığını duyurdu. Senelerdir başında olduğu pozisyondan ayrılan Wenig’in yerine ise şirketin “Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Direktörü” olarak bilinen Scott Schenkel getirildi.

8 sene önce eBay’e “Pazarlama Bölüm Başkanı” olarak giren Devin Wenig, PayPal’ın şirketin içerisindeki yatırımının artmasından sonra CEO’luk pozisyonuna yükselmişti. Birkaç senedir görevini büyük bir başarıyla devam ettiren Wenig geçtiğimiz günlerde istifa etti.

eBay'in iOS Uygulaması GüncellendieBay'in iOS Uygulaması Güncellendi

Devin Wenig neden istifa etti?

eBay ve Amazon Mahkemelik Oldu

Tüm teknoloji dünyasına şaşkına çeviren bu gelişmeyle ilgili olarak eBay’in “Yönetim Kurulu Başkanı” Thomas Tierney Devin Wenig’in şirketten ayrılmamasının nedenlerini açıkladı. Wenig’in Paypal’dan sonra iş dünyasında ilerleme sürekliliğini savunduğunu açıklayan Tierney, şirketin bugün geldiği konumun dört sene öncekine göre çok daha büyük bir başarıya sahip olduğunun altını çizerek bu ilerlemenin yanı sıra hem Devin’in, hem de şirketin yönetim kurulunun yeni bir CEO ile çalışmayı daha uygun bulduğunu dile getirdi.

Devin Wenig’in şaşırtıcı istifasının ardından boşalan pozisyona geçici olarak “Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Direktörü”  Scott Schenkel getirildi. Tierney ise şirketin CEO’luk görevi için hem şirket içinden adayların, hem de şirket dışından olan adaylarının başvurularının değerlendirileceğini açıkladı.

Devin Wenig’in istifasına asıl neden olan unsurun ise şirketin içerisinde yaşanan kargaşadan kaynaklandığı iddia ediliyor. Şirketin yatırımcıları bu sene eBay’in  verimsiz organizasyonlar yaparak bütçeyi boşa harcadığına ve kaynakları yanlış değerlendirdiğine yönelik bir mektup yazmışlardı. Mektubun yayılmasının ardından ise eBay bazı çalışanlarının işine son vermiş ancak kargaşaların sonu gelmemişti. Wenig’in görevinden ayrılmasıyla şirket içindeki kargaşaların yatışacağı düşünülse de, ilerleyen dönemlerde şirket ve yatırımcılar arasında yaşanan gerginliğin nasıl seyredeceğini birlikte göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Nokia'nın gizlediği telefonu eBay'de gözüktüNokia'nın gizlediği telefonu eBay'de gözüktü

PAYLAŞ