EBA tıklanma sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

EBA tıklanma sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs nedeniyle hayatımızda değişen birçok şeyin başında eğitim düzeni geliyor. Fiziksel olarak okula gidilmeyen bu süreç içerisinde, dijital imkanlarla eğitime devam edildi. Bu dönemde uzaktan eğitimin gerçekleşmesi için oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı, platformunun istatistikleri açıklandı. EBA,bu süreç içerisinde neredeyse en çok tıklanan platformlardan biri oldu. Bu platform ile beraber öğrencilerin eğitime devam etmesi sağlanırken aynı zamanda düzenlerin de bozulmaması sağlanmaya çalışıldı. EBA tıklanma sayısı ile dünyada en çok tıklanan eğitim sitelerinden biri oldu.

EBA raporlar alanı nedir?EBA raporlar alanı nedir?

Dünyada en çok ziyaret edilen 6.eğitim sitesi EBA oldu

Milli Eğitim Bakanlığı; Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla beraber Eğitim Bilişim Ağı'nın merak edilen bazı istatistiklerini paylaştı. Uzaktan eğitim gerçekleştirmek için kurulan web sitesinin, 2 milyar 753 milyon 847 bin tıklanma sayısını geçtiği ve Türkiye’de en çok ziyaret edilen 11. web sitesi, dünyada ise en çok ziyaret edilen 6. eğitim sitesi olduğu açıklandı. Söz konusu bu istatistikler, 23 Mart ile 5 Haziran arasındaki verilerden oluşuyor. EBA tıklanma sayısı dışında, siteye girişlerin yüzde 54'ünün mobil cihazlar, yüzde 41'inin bilgisayarlar ve yüzde 5'inin de tabletler aracılığıyla yapıldığı açıklanan veriler arasında yer alıyor. 

EBA’nın mobil uygulamasının indirilme sayıları

Uzaktan eğitim sistemi olarak hayatımıza dahil olan EBA mobil uygulamasının indirilme sayısı da mevcut durumda 18,5 milyon oldu. Bu indirmelerin de 16,7 milyonu Google Play’den, 1.8 milyonu da App Store mağazası üzerinden yapıldı. Sistemin geliştirilmesinin sürdürülmesi ve ilerleyen süreçte de kullanılmaya devam edilme olasılığı göz önüne alınırsa, bu sayıların artma ihtimali oldukça yüksek olarak değerlendiriliyor. EBA sistemi sayesinde ülkemizde eğitim sistemi aksamadan ve öğrencilerin sağlığı tehlikeye atılmadan devam etti. Dersler ve sınavlar EBA üzerinden gerçekleşerek bilgi kaybı olmaması adına sistematik bir şekilde eğitim sürecine devam edildi. 


EBA mesleki gelişim alanı?EBA mesleki gelişim alanı?
EBA akademik destek nedir?EBA akademik destek nedir?
Eba öğrenci girişi nasıl yapılır?Eba öğrenci girişi nasıl yapılır?

PAYLAŞ