EA, çalışanlarının binlerce dolar karşılığında FIFA kartı sattığını onayladı - Haberler - indir.com

EA, çalışanlarının binlerce dolar karşılığında FIFA kartı sattığını onayladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 21:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

FIFA Ultimate Team kartları ile ilgili yaşanan tartışmalı sürece EA son noktayı koydu ve satışı onayladı.

Geçtiğimiz haftalarda teknoloji dünyasının en çok konuştuğu konulardan birisi EA çalışanları tarafından yapılan FIFA Ultimate Team kartları satışlarıydı. Oyunda kullanıcıların ciddi bir avantaj elde etmesini sağlayan FIFA Ultimate Team kartları satışları, oyunu kurallarına göre oynayanları da mağdur ediyordu. Yapılan soruşturma kapsamında olay netlik kazandı.

FIFA Online Türkiye'ye geliyorFIFA Online Türkiye'ye geliyor

FIFA Ultimate Team kartları satışı doğrulandı!

Dünyanın en popüler oyunlarından birisi olan FIFA için oyun kartlarının oyuna dahil edilmesi, kişilerin ücretli bir şekilde satın alabileceği bu kartlar için yeni bir gelir modeli yaratmış ve oyunda avantajlı olmak isteyenlere de bir çözüm sunmuştu. Ancak EA çalışanlarının internette el altından FIFA Ultimate Team kartlarını satışa sunmaya başlaması, skandal bir olayı ortaya çıkardı. İnternette EAGATE tagları üzerinden yapılan paylaşımlar ile ortaya çıkarılan bu durum sonrasında EA tarafından soruşturma başlatıldı. Şirket içinde yapılan incelemelerde, satışın doğru olduğu belirtilerek iddialar kabul edildi.

Kartlar silinecek!

EA tarafından yapılan son resmi açıklamada, şirket çalışanları tarafından yapılan FIFA Ultimate Team kart satışlarının iptal edileceği ve mevcut kartların oyundan silineceği ifade edildi. Üstelik illegal yollarla oyuncu kartları satın alan oyunculara da yaptırım uygulanacak ve oyundan engellenecek.  Şu anda satışların hangi çalışan ya da çalışanlar tarafından yapıldığı tespit edilememiş olsa da EA tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında durumun kısa süre içerisinde açığa çıkarılması bekleniyor.


EA çalışanları FIFA 21 Ultimate Team kartlarını para karşılığı satma suçlamasıyla karşı karşıyaEA çalışanları FIFA 21 Ultimate Team kartlarını para karşılığı satma suçlamasıyla karşı karşıya

PAYLAŞ