E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi! - Haberler - indir.com

E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 19:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

E-ticaret şirketi olarak yola başlayan Alibaba günümüzde bundan çok daha fazlası. Bir süredir yapay zeka sistemleri üzerinde çalışmalar yapan şirket Corona virüsünü çok kısa bir zamanda neredeyse tam olarak doğru tespit edebilen bir sistem geliştirdiğini iddia ediyor.

Amazon ve Microsoft gibi birinci sınıf yapay zeka çözümleriyle ses getiren bir şirket haline dönüşen Alibaba Çin’de ortaya çıkan Corona virüsünü tespit edebilmek için bir sistem geliştirdi.

e-Ticaret Sitesi Olan Alibaba ve Aliexpress'e Vergi Zorunluluğu Geliyore-Ticaret Sitesi Olan Alibaba ve Aliexpress'e Vergi Zorunluluğu Geliyor

Geliştirdiği sisteme çok güvenen şirket bu sayede Corona virüsüne yakalanan hastaların göğüs taramalarında yüzde 96 oranında doğruluk elde edebileceğini öne sürdü. Üstelik yapay zekanın virüsü tespit etmesi de 20 saniye gibi oldukça kısa bir sürede gerçekleşiyor. Hastalığın normal koşullarda teşhis edilmesi ise en az 20 dakika sürüyor.

Virüsün hızlı teşhisi için bir sistem geliştiren Alibaba, yapay zeka sisteminin 5.000 Corona virüsü vakasından alınan veriler ve görüntülerle eğitildiğini açıkladı. Sistem Çin'deki hastanelerde test edildi ve başarılı olduğu aktarıldı. Gelen bilgilere göre Alibaba’nın yapay zeka sistemi şuanda en az 100 sağlık testinde kullanılan sistem oldu.

Yapay zekalar, internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyorlar

Ancak Corona virüsünü tek tespit edebilen sistemin Alibaba’nın geliştirdiği yapay zeka teknoloji olmadığının da altını çizmekte fayda var. Önemli sağlık kuruluşlarından Ping An’da benzer bir sistem geliştirdiğini duyurmuştu. Şirketin Smart City bölümü başkan yardımcısı Geoff Kau, geliştirilen sistemin yüzde 90'ın üzerinde doğruluk oranı elde ettiğini ve virüsü yaklaşık 15 saniye içinde akıllı analiz sonuçlarıyla tespit edebildiğini açıklamıştı.

 


İlgili uygulamalar
Alibaba kurucusu Jack Ma'dan başarılı olmak adına önerilerAlibaba kurucusu Jack Ma'dan başarılı olmak adına öneriler
Alibaba ikinci katlanabilir ekran patentini aldıAlibaba ikinci katlanabilir ekran patentini aldı

PAYLAŞ