Dünyanın en popüler online sağlık platformu DocPlanner'a 80 milyon euro yatırım yapıldı - Haberler - indir.com

Dünyanın en popüler online sağlık platformu DocPlanner'a 80 milyon euro yatırım yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-14 15:32:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sağlık platformları arasında yer alan DocPlanner'a 80 milyon euro değerinde yatırım yapıldı. Online sağlık platformu olarak uzun süredir kullanılan DocPlanner, One Peak Partners ve Goldman Sachs Private Capital Investing’in yanı sıra mevcut yatırımcıları Piton Capital ve ENERN Investments’ın da katılımıyla gerçekleşen E serisi yatırım turunda 80 milyon euro yatırım aldı. Yapılan bu yeni yatırım sayesinde DocPlanner platformunun yatırımı 130 milyon euro değerine ulaştı. Sağlık platformları arasında lider kadroda yer almayı başaran DocPlanner, bugün itibariyle 80 milyon tutarındaki E Serisi finansal yatırım turunun kapandığının bilgisini verdi. 

2012 yılında Polonya’da kurulan sağlık platformu DocPlanner, bugün 80 Milyon euro tutarındaki E Serisi finansal yatırım turunun kapandığını duyurdu. One Peak Partners ve Goldman Sachs Private Capital Investing; mevcut yatırımcılar Piton Capital ve ENERN Investments’ın katılımıyla gerçekleşen bu yatırımla birlikte sağlık platformu DocPlanner, aldığı yatırım miktarı toplamda 130 Milyon euro’ya ulaştırırken, bununla beraber aynı zamanda başarılarını bir kez daha kanıtlamış oldu. Dünyanın dört kıtasındaki güçlü varlığını küresel anlamda çok iyi bir şekilde finanse etmeyi başaran dijital sağlık platformları arasındaki yerini de bu şekilde güçlendirmiş oldu. 

DocPlanner, varlığını güçlendirdi

Dünyanın en popüler sağlık platformu olarak nitelendirilen DocPlanner'ın kurucusu  ve aynı zamanda CEO'su olan Mariusz Gralewski, yapılan yeni yatırımlar hakkında; "Ana faaliyet alanımızdaki büyüme hızı gittikçe artıyor ve sağlık sektörü pazarı geliştikçe, hem müşteri segmenti hem de ürün sunumu açısından daha fazla fırsat önümüze çıkıyor. Son yatırım turumuzdan bu yana, çekirdek pazar ve hizmet olarak yazılım (SaaS) işlerine odaklandık. Şu anda da yeni büyüme alanlarına yoğunlaşmaktayız. Bu dönem, DocPlanner, hastalar, doktorlar ve tüm paydaşlarımız için heyecan verici bir zaman.” şeklinde açıklamada bulundu. 

Konu ile alakalı, One Peak Partners’ın Yönetici Ortağı Humbert de Liedekerke; “DocPlanner’ın güçlü büyüme çizelgesinden, seçkin teknoloji platformundan ve yetenekli yönetim ekibinden oldukça etkilendik. Sağlık sektörünün dijital bir hale gelmesi için muazzam bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz ve DocPlanner’ın dünyanın en büyük ve en yenilikçi online sağlık platformu olarak konumunu daha da güçlendirmesine yardımcı olmayı dört gözle bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 

Gelecek yıllar içerisinde şirket, doktorlara, uzmanlara ve kliniklere, teknolojik ve yenilikçi yatırımlar yapmaya yönelik çalışmalar içerisinde hareket ediyor. Şirket bu konu ile ilgili Ar-Ge çalışmalarına devam edecek. DocPlanner, kısa süre önce global anlamda 1000 çalışan sayısını aştı ve şu an 100 yeni pozisyon için istihdam arayışları devam ediyor. Çalışmalarını genişletmek amacıyla Türkiye ve İspanya'da yer alan büyük rakiplerini de kendi bünyesine katarak DocPlanner organik büyüme girişimlerini tamamlamak amacıyla ileriye dönük fırsatları değerlendirecek.

Ülkemizde ise DoktorTakvimi.com ile beraber hizmet veren DocPlanner, çok daha organize ve verimli sağlık hizmeti adına ekimlere, uzmanlara ve kliniklere, online görünürlük ve randevu yazılım hizmeti programları sunan bir dijital sağlık platformudur. Gelişimini her geçen gün artırmayı başaran eşsiz sağlık platformu DocPlanner, kendi platformu üzerinden ücretsiz bir şekilde, hekimler, uzmanlar hakkındaki görüşlere yer vermekte ve hastaların, danışanların randevu alımını sağlamaktadır. Ayrıca bunun yanı sıra, randevu akışlarını optimize etmek, randevusuna gelmeyenlerin ya da unutanların sayısını azaltmak ve her hastaya daha fazla zaman ayrılmasına olanak sağlayıp, bunun sonucu olarak verilen sağlık hizmetinin sonuçlarını iyileştirmek için uygulamaları dijitalleştiren bir araç olan hizmet olarak yazılımını (SaaS) da kişilerin kullanımına sunmaktadır.





PAYLAŞ