Dünyanın en çok ziyaret edilen 6. eğitim sitesi EBA oldu - Haberler - indir.com

Dünyanın en çok ziyaret edilen 6. eğitim sitesi EBA oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salını nedeniyle insanların günlük yaşantısında önemli değişiklikler yaşandı. İş dünyası home ofis çalışma sistemine geçerken eğitim sisteminde de dikkat çekici değişiklikler yapıldı. Şöyle ki eğitimin aksamaması adına yetkililer uzaktan eğitim sistemini geliştirdi. Eğitim Bilişim Ağı olarak adlandırılan EBA, öğrencilerin eğitimlerine uzaktan da devam etmelerini sağlıyor. COVID-19 salgını nedeniyle tüm dünyada çeşitli önemli değişiklikler yaşandı. İşleyişin aksamaması adına çeşitli değişiklikler yapıldı. tedbir amaçlı evden çıkılmaması gereken bu günlerde aksamaması adına alınan önlemlerin en önemlisi de eğitim alanında yapıldı. 

Eğitim Bilişim Ağı, üst düzey gelişmiş sistemi ile beraber öğrencilerin eğitimlerine uzaktan devam etmesini sağlıyor. Eğitim Bilişim Ağı platformu eba.gov.tr, dünyanın en çok ziyaret edilen 6. eğitim sitesi konumunda yer almayı başardı. Eba.gov.tr 1.2 milyar kez tıklanma aldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgının yayılımı önlemek amacıyla okullar tarihinden beri eğitim, öğretime fiziksel ara vermiş durumda. Eğitim Eğitim Bilişim Ağı (EBA) TV ve eba.gov.tr üzerinden sürdürülüyor. EBA web sitesinin kullanım istatistikleri paylaşıldı. istatistikler oldukça sevindirici bir düzeydedir. 

EBA listeler nasıl düzenlenir?EBA listeler nasıl düzenlenir?

Konuyla ilgili olarak paylaşılan bilgiler 23 Mart – 30 Nisan 2020 arasındaki kullanımı kapsıyor. Bu tarihler arasında eba.gov.tr yaklaşık 1.2 milyar kez tıklanma aldı. Ziyaretin yüzde 66’sını mobil, yüzde 29’unu pc, yüzde 5’ini tablet kullanıcıları oluşturdu. Android uygulama 16 milyon indirme, iOS uygulama 1.7 milyon indirme aldı.

EBA web sitesi bu dönemde Türkiye’de en çok ziyaret edilen 12. site, dünyada en çok ziyaret edilen 6. eğitim sitesi konumuna yerleşti. EBA'yı aktif kullanan öğrenci sayısı 6 milyon 90 bin 383, öğretmen sayısı ise 900 bin 188. EBA'da yapılan canlı ders sayısı da 1 milyona yaklaştı. 978 bin 313 canlı ders yapıldı. EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul, EBA TV Lise kanalları bugüne kadar toplam 1078 saat yayın yaptı. 2080 adet ders videosu, 157 adet ders dışı etkinlik videosu hazırlandı. EBA sistemi sayesinde öğrencilerin eğitimlerine ara vermemeleri ve uzaktan da olsa eğitime devam edilmesi için çeşitli planlar devreye sokuldu. Uzaktan eğitimin devreye girmesiyle EBA sistemi en çok girilen sitelerden biri oldu. 


EBA çalışmalar alanı nedir?EBA çalışmalar alanı nedir?
EBA raporlar alanı nedir?EBA raporlar alanı nedir?
EBA mesleki gelişim alanı?EBA mesleki gelişim alanı?

PAYLAŞ