Dünyada internete en çok erişim engeli getiren ülkeler belli oldu. - Haberler - indir.com

Dünyada internete en çok erişim engeli getiren ülkeler belli oldu.

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-31 16:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

2016 yılından günümüze kadar Hindistan 154 defa internet erişim engeli getirerek listenin lideri olmayı başarıyor. Listenin 2. sırasında ise 19 defa internet erişim engeli getiren Pakistan oluyor.

Nasıl ki yemek yemek, su içmek ihtiyacımızsa internette artık bir ihtiyaç haline geldi. Binlerce lira ödediğimiz cihazlar bile internet olmayınca bir anlam ifade etmiyor. İnternet kullanım oranları her geçen gün biraz daha artsa da bazı ülkelerde zaman zaman siyasi nedenlerden dolayı zaman zaman güvenlik önlemleri nedeniyle internete erişim engeli geliyor. Böyle olunca da insanlar internetten ya yeterince istifade edemiyor ya da özgür bir şekilde internet kullanamıyor.

Acces Now, dünya genelinde internet hızı düşürülen ya da internet erişimi en çok engellenen ülkeleri sıraladı

Bu anlamda rapor hazırlayarak basına sunan Acces Now, dünya genelinde internet hızı düşürülen ya da internet erişimi en çok engellenen ülkeleri sıraladı. Türkiye ise internet erişim engeli ve yavaşlatmaları ile söz konusu listede lider sıralarda yerini alıyor.

Listede 5. sırada yer alan bir diğer ülke ise Türkiye oluyor.

Ocak 2016 yılından başlayan liste günümüze kadar gerçekleşen internet erişim engeli ve yavaşlatmalarını liste halinde sunuyor. 2016 yılından günümüze kadar Hindistan 154 defa internet erişim engeli getirerek listenin lideri olmayı başarıyor. Listenin 2. sırasında ise 19 defa internet erişim engeli getiren Pakistan oluyor.  Listenin 3. ve 4. sırasında ise bulundukları iç savaştan ötürü halkına internet erişimi tamamen engelleyen sırasıyla Irak ve Suriye oluşturuyor. Listede 5. sırada yer alan bir diğer ülke ise Türkiye oluyor. 2016 tarihinden bu yana 7 defa internet erişim engeli ya da yavaşlatma yaşayan Türkiye, Irak ve Suriye’den sonra yer alıyor. Listenin devamına ise sırasıyla Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, İran, Çad, Mısır şeklinde devam ediyor.

Yoğun bir şekilde internet ortamında sansür ile kaşı karşı kalan ülkeler arasında Kuzey Kore, Küba, Çin gibi ülkeler oluyor.

Bahsi geçen ülkeler her ne kadar internet erişimi engeli ya da yavaşlatma getirse de internet sorunsuz olarak kullanılabiliyor. Yoğun bir şekilde internet ortamında sansür ile kaşı karşı kalan ülkeler arasında Kuzey Kore, Küba, Çin gibi ülkeler oluyor. Erişimin tamamen devlet kontrolü altında olan Güney Kore’de devlet bu konuda bir hayli katı. Güney Kore vatandaşları internetin sadece %4’lük bir kesimine erişebiliyorlar. Küba’da da durumlar hemen hemen Güney Kore ile aynı.





PAYLAŞ