Dünya genelinde internet kullanımının sahibi; Netflix - Haberler - indir.com

Dünya genelinde internet kullanımının sahibi; Netflix

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-03 13:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünya çapında internetinizi en çok sömüren uygulamanın Netflix uygulaması olduğu ortaya çıktı.

Son dönemlerde internet yayınlarına olan ilgi, TV yayınlarına göre oldukça artmış durumda. İnternet kullanıcıları, dizi ve filmlerini genellikle internet yayınları üzerinden takip etmeyi daha çok tercih ediyor. Bu yayınlardan biri olan Netflix, bu anlamda en popüler olan isim. Genel olarak etrafınıza baktığınızda, Netflix abonesi çok sayıda insan görmeniz mümkün. Daha önce Google ve Facebook gibi uygulamaların interneti ele geçirdiği söylense de Netflix artık bu dengeyi bozuyor.

Yapılan yeni bir araştırma ile en çok hangi uygulamanın internetinizi sömürdüğü ortaya çıktı. Dünya genelini kapsayan bu araştırma sonuçlarında, internet bant genişliğinde en büyük paya sahip olan uygulama, Netflix oldu.

İnternet artık Netflix abonelerinin elinde

Güncel bir araştırma sonucunda, dünya genelinde uygulamaların internet bant genişliğindeki sahip olduğu yerler açıklandı. Araştırma sonucunda en büyük paya, Netflix uygulamasının sahip olduğu görüldü. Rapor, Sandvine tarafından geçtiğimiz ayın sonlarına doğru yayınlandı. Bu rapora göre Netflix’in internet bant genişliğinde sahip olduğu oranın % 15 olduğu açıklandı. Bu rapordaki en yüksek oran oldu.

Diğer uygulamaların dünya genelinde internet bant genişliğinde kapladığı alana bakacak olursak, Netflix’i takip eden isim Youtube oluyor. Youtube’un sahip olduğu oran % 11,4. Youtube’un da bir video uygulaması olduğu düşünüldüğünde, yeni neslin artık televizyondan iyice uzaklaştığı görülüyor. Diğer tüm web taramalarının kapladığı alan, % 7,8 oranına denk geliyor. Sadece video yayıncılarını baz alarak oranlara bakıldığında ise yine Netflix % 26,6’lık oranla birinci sırada. Onu takip eden isim ise yine değişmiyor ve %21,3 ile Youtube oluyor. Üçüncü sırada % 5,7 ile Amazon Prime Video yer alırken, dördüncü sırayı da %3,5 ile Twitch alıyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ