Donald Trump’ın web sitesi hacklendi - Haberler - indir.com

Donald Trump’ın web sitesi hacklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 21:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemde hacklenme olaylarıyla gündemden düşmeyen Donald Trump’ın bu kez de web sitesi hacklendi.

ABD seçimler için geri sayım başladı. Başkan adaylarının seçim girişimlerinin arttığı bu günlerde mevcut ABD Başkanı Donald Trump‘ın web sitesi hacklendi ve kendisinden kripto para istendi.

Donald Trump TikTok'u yasaklayabilirDonald Trump TikTok'u yasaklayabilir

Trump’ın 3 Kasım’a özel olarak geliştirdiği internet sitesi siber saldırganların hedefi oldu. Seçmenlere yönelik geliştirilen site hacklendi. Hackleyen kişiler, internet sitesinin Hakkında bölümünü değiştirerek, siteye giren kullanıcılardan kripto para birimi olan Monero’dan istediler.

Bunun yanı sıra sayfada yer alan bilgiler oldukça ses getirir nitelikteydi. İstediklerini almakta kararlı olan hackerlar sayfada Donald Trump’ın itibarını zedeleyecek nitelikte gizli belgeleri açıklayacaklarına dair bir açıklama da yayımladılar. Yazılan açıklama altına iki adet Monero kripto para cüzdan kodu paylaşan kişiler, bilgileri paylaşın adlı hesaba gönderilen tutara göre bilgileri paylaşacaklarını aksi durumda vazgeçeceklerini söylediler.

Revil hack grubu 150 senelik bir şirketin 1 TB'lık verisini ele geçirdi

Trump’ın kampanya sayfasının başındaki isim olan Tim Murtaugh çok geçmeden konuyla ilgili resmi bir açıklama yaparak saldırı girişimlerinin doğru olduğunu belirtti ve bu saldırıyı kim ya da kimlerin düzenlediğini öğrenmek için kolluk kuvvetleri ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Bu açıklamanın ardından çok geçmeden Donald Trump’ın kampanya sayfası normale döndü. Saldırganlarının kimliklerinin belirlenip belirlenemediğine ya da Trump’ın sayfa karşılığı para ödeyip ödemediğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

 


Donald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladıDonald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladı
Donald Trump TikTok ile son kez restleştiDonald Trump TikTok ile son kez restleşti

PAYLAŞ