Dolby Vision HDR teknolojisi oyun konsollarına geldi - Haberler - indir.com

Dolby Vision HDR teknolojisi oyun konsollarına geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Konsol oyuncularını sevindirecek haberler gelmeye devam ediyor. ABD merkezli yazılım devi Microsoft, dün yaptığı duyuruda oyun konsollarında Dolby Vision HDR teknolojisini destekleyeceğini açıkladı.

Oyun konsolu firmaları, oyunculara daha iyi bir deneyim sunabilmek için rakiplerine göre her geçen gün kendilerini geliştirmek zorundadırlar. Şirketler, oyunculara daha kaliteli bir imaj sunmak için birbirleriyle rekabet ediyor. Bu yarışta Microsoft, bugün yayınladığı bir açıklama ile liderliği ele almış görünüyor. Microsoft, oyun konsolları için bir ilk olacak bu teknoloji Xbox cihazlarının destekleyeceğini duyurdu. Dolby Vision teknolojisi Xbox konsollarında! Microsoft, Mayıs ayından bu yana test ettiği Dolby Vision oyun desteğini Xbox Series X/S konsollarına getirdiğini bugün duyurdu. Bu destek, ilk etapta 100'den fazla HDR oyununda kullanılabilecek. Xbox halihazırda HDR10 standardını destekliyor. Ancak bu hamleyle birlikte Dolby Vision Gaming teknolojisi ilk olarak Xbox konsollarında desteklenmiş oldu. Buda Microsoft'un kullanıcılara daha parlak vurgular, daha keskin kontrast ve daha canlı renkler sunacağını ve daha kaliteli bir oyun deneyimi sağmaya başlayacağının bir göstergesi.

YouTube canlı yayına HDR özelliği ekliyorYouTube canlı yayına HDR özelliği ekliyor

Microsoft tarafından yapılan açıklamada şu sözleri kullandı;

Bugün Dolby Vision teknolojisini içeren Xbox X/S Serisi için optimize edilmiş 100’den fazla yeni nesil Dolby Vision HDR oyunu bulunuyor ve gelecekte Halo Infinite gibi daha fazla oyunun Dolby Vision’dan tam olarak yararlandığını göreceksiniz. Katie Slattery

Şirket HDR10 ve Auto HDR destekleyen binlerce oyunda gelişmiş bir görsel deneyimi sunabilmek için Dolby Vision teknolojisine entegre yeni görsel iyileştirme projeleri de geliştiriyor. Bugün gerçekleştirilen açıklamalara göre Dolby Vision teknolojisini çok yakında Xbox konsollarındaki diğer oyunlarda da göreceğiz. Ancak teknoloji geliştiriciler için erken sunuluyor. Bugünden itibaren oyun geliştiricileri Xbox geliştirici platformundaki yerleşik Dolby Vision teknolojisinden yararlanabilecekler.

Dolby Vision teknolojisini nasıl kullanılır?

Xbox Series X/S modellerinde kullanıma sunulacak bu yeni özellikten yararlanmak için Dolby Vision HDR uyumlu bir televizyona sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca şirket oatik düşük gecikme modunun da (ALLM) etkinleştirilmesini öneriyor. Dolby Vision, ALLM, Değişken Yenileme Hızı (VRR) ve 120Hz oyunlar ile uyumlu olduğundan gecikmeyi etkinleştirmeniz daha bir deneyim sunacaktır.

Samsung ve Amazon HDR10+ Desteği Verecek

Televizyonunuzun Dolby Vision’ı destekleyip desteklemediğini görmek için;

Ayarlar menüsünden Genel seçeneğini seçtikten sonra TV ve görüntüleme seçenekleri menüsüne giriş yaparak 4K TV ayrıntıları bölümüne bakabilirsiniz.

 Ayrıca, Ayarlar menüsünden Genel menüyü açtıktan sonra  TV ve görüntü seçenekleri menüsünde karşınıza çıkan Video Modları menüsünden de Oyunlarda Dolby Vision seçeneğinden Dolby Vision oyun desteğini etkinleştirebilirsiniz.


Google Camera Go HDR desteğine kavuştuGoogle Camera Go HDR desteğine kavuştu
YouTube canlı yayınları HDR nasıl izlenir?YouTube canlı yayınları HDR nasıl izlenir?

PAYLAŞ