Disney Plus, bir ayda 5 milyon yeni üye daha kazandı - Haberler - indir.com

Disney Plus, bir ayda 5 milyon yeni üye daha kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yakın zaman içerisinde kullanılmaya başlanan çevrimiçi film ve dizi seyretme platformu Disney Plus, 4 Mayıs Star Wars günü itibariyle abone sayısını 54.5 milyona çıkardı. Bu rakam bir önceki aya kıyasla 5 milyon fazla abone demek oluyor. Milyonlarca insanın hasta olmasına sebep olan ve hasta sayısından da kat ve kat fazlasını evlere kapatan korona virüs, iş sektörlerde yıkıcı etkileri daha fazla gösterirken bazılarında ise beklenmedik büyümeler yaşanmasına neden oldur. Evlere kapanmak zorunda kalan kişilerin internet kullanımı artış gösterirken bunun yanı sıra çevrimiçi film ve dizi seyretme platformlarının, Covid-19 hastalığının adeta dünyayı ele geçirdiği dönemde abone sayılarında önemli ölçüde artış yaşandı. 

Netflix'in lider olduğu ve 182 milyona yakın abone sayısına ulaşan bu süreç içerisinde platformun en yeni rakibi Disney Plus da boş durmadı ve harekete geçti. Nisan ayından bu yana 50 milyon barajını aşan bu platformda, 4 Mayıs tarihinde Star Wars günü itibariyle abonelik havuzuna yaklaşık olarak beş milyon üye daha eklemeyi başardı. Disney Plus platformu 4 Mayıs tarihi itibariyle üye sayısının 64.5 milyon olduğunu aktardı. Henüz daha yeni bir platform olan Disney Plus'ın bu süreç içerisine tıpkı diğer uygulamalar gibi parladığını belirtmekte fayda vardır. 

Disney Plus Türkiye fiyatları açıklandıDisney Plus Türkiye fiyatları açıklandı

60 milyon hedefi, neredeyse ilk 6 ayda gerçekleştirdi

Kullanıcıların beğenisine yaklaşık olarak 6 kadar önce sunulan bu platform ilk beş yılında 60 ile 90 milyon abone sayısına ulaşmayı beklerken bu kadar kısa süre içerisinde elde edilen tablo haliyle Disney'i oldukça memnun etti. Şu an için sınırlı sayıda ülkede kullanıma açılan bu platformun elde etmiş olduğu bu başarının izlenecek bölge sayısındaki artışla beraber katlanarak daha da yükseleceğini söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. 12 Kasım tarihinde ABD, Kanada ve Hollanda’da kullanıma sunulan Disney+, devam eden süreçte Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, Almanya, İtalya, İsviçre ve Fransa’da erişime açılmıştı.

Takvimler Haziran ayını gösterdiğinde Japonya’da kullanıma sunulacak olan bu platform içerikleri, Eylül ayı itibariyle Belçika, Lüksemburg, Portekiz ve İskandinav ülkelerinde erişime açılacak. Yıl sonunda ise Latin Amerika ülkeleri Disney+ üyesi olmaya başlayabilecek. Platformun Türkiye ne zaman izlenmeye başlanacağı ise henüz belli değil. Fakat ülkemizde de Disney platformunun yakın zaman içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. Disney bünyesinde hizmet veren bir diğer platform olan Hulu'nun uluslararası alanda yayın hayatına başlaması ise ertelenmiş gözüküyor. Disney platformunun bu yıl içerisinde ABD dışında da izlenmesi için çeşitli girişimler yapılacağı düşünülen platform için planların şu an için bir süre daha ertelendiği ifade edildi. Disney CEO’su Bob Chapek, bu konuda yaptığı açıklamada “Dünya çapında yaşanan belirsizlik ve mevcut nakit durumu göz önünde bulundurulduğunda Hulu için uluslararası bir adım atmak yönünde aceleci davranmayacağız.” ifadelerini kullanmış. Sektör yetkilileri ise Chapek’in bu açıklamalarının kısa vade planları kapsadığını belirtmiş.


Disney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladıDisney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladı
Disney Plus Netflix’i geçti!Disney Plus Netflix’i geçti!

PAYLAŞ