Discovery Plus' Türkiye'ye geliyor - Haberler - indir.com

Discovery Plus' Türkiye'ye geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-05 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın önde gelen ve büyük TV kanallarından olan Discovery Channel’in sahip olduğu dijital yayın platformu Discovery+ resmi olarak Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor. Bu noktada Vodafone ile bir anlaşma gerçekleştiren Discovery Plus, Avrupa ile beraber Türkiye’de de kullanıma sunulacak. Söz konusu bu platform ilk etapda Mart 2020 tarihinde Hindistan pazarına özel olarak duyurulmuş ve olumlu geri dönüşler ile beraber dünya geneline açılma kararı alınmıştı. Bugünden itibaren ise ABD’de kullanıma sunulan Discovery Plus’ın çok yakın zamanda Avrupa pazarı için de aktif olması bekleniyor. Bu noktada ise Vodafone ile geniş kapsamlı bir anlaşma imzalayan şirket, aralarında Türkiye dahil 12 ülkede daha kullanıcıların karşısına çıkacak.

Discover Plus, Türkiye’ye geliyor

Exxen'in abonelik ücreti belli olduExxen'in abonelik ücreti belli oldu

Yapılan bu iş birliği ile beraber Discovery Plus platformunun Vodafone tarafında 100 milyondan fazla mobil, geniş bant internet ve T servisi kullanıcısına erişmesi bekleniyor. Platformun Avrupa pazarı için ise 2022 yılının sonuna kadar kademeli bir şekilde sunulacağı ifade ediliyor. Ülkemiz tarafında ise geleceği bilgisinin yanı sıra bir detay bulunmuyor. ABD’de aylık 5 dolar fiyatla abonelik seçenekleri sunan servisin Avrupa fiyatlandırmasının ne olacağı ise henüz belli olmuş değil.

Discovery Plus kapsamında birçok içerik ve dijital servis bulunuyor. Kullanıcılar bu noktada TLC, Discovery, Really, Animal Planet ve ID gibi grup kanallarında yayınlanan içeriklere istedikleri zaman erişebilecekler. Diğer yandan Discovery+’a özel birçok özel yapıımında yer alacağı söylenirken, bu platformun sunulduğu zaman 30 günlük deneme olarak ücretsiz sunulacağı söyleniyor. Özellikle ülkemizde Netflix, BluTV, PuhuTV ve yeni Exxen platformları ile beraber rekabetin bu kadar yüksek olduğu pazarda yeni Discovery+ ne gibi işler çıkartacak merakla bekleniyor. Şuan için platforma dair bilinenlerin bunlar olduğunu söyleyelim.


Exxen üç günde 500 bin aboneye ulaştıExxen üç günde 500 bin aboneye ulaştı

PAYLAŞ