Discovery içerikleri BluTV’de de olacak - Haberler - indir.com

Discovery içerikleri BluTV’de de olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir süredir gündem de Türkiye pazarında yer alacağı konuşulan Discovery Plus hizmetiyle ilgili olarak çeşitli gelişmeler yaşandı. Ocak ayı içerisinde ABD merkezli medya şirketi Discovery, dijital yayın platformu BluTv ile anlaşma yaptığı aktarılmıştı. Bu bağlamda ise platformun yüzde 25 oranında hisseyi bünyesine katan bu şirket, Discovery Plus'ı da BluTv'ye etme kararı alındı. BluTv, Discovery içeriklerini heyecanla bekleyenlere iyi haber sosyal medya hesabı üzerinden verildi. Hizmetin yayın tarihi açıklandı. 

Discovery Plus Türkiye'de yerini alıyor

Ağırlıklı olarak belgesel türündeki yapımlarla adından söz ettiren Discovery'nin iş ortağı BluTV, 5 Mayıs tarihinden itibaren Discovery Plus'a ev sahipliği yapacağı dile getirildi. Bu bağlamda ise Gold Rush, 90 Day Fiance, Dr. Pimple Popper ile başta olmak üzere yüzler içerik BluTv üzerinden seyredilebilecek. Mevcutta üyeliği bulunan bu yapımları seyretmek için ekstra ücret ödemeleri gerekmeyecek. Yalnızca Türkiye'de değil aynı zamanda yurt dışında da hatırı sayılır kullanıcı sayısına sahip oaln BluTV, gelişmeyi iki dilde duyurdu. “Stratejik ortağımız discovery+’ın içerikleriyle platformumuz büyümeye devam ediyor. discovery+ 5 Mayıs’ta BluTV’de!” açıklamasını yapan şirket, yabancı müşterileri için İngilizce olarak da bilgilendirme paylaştı.

Discovery Plus' Türkiye'ye geliyorDiscovery Plus' Türkiye'ye geliyor

Son bir yıl içerisinde yapılan yatırımlarla adından sık sık söz ettiren BluTv, kendisine sürekli olarak yeni özellikler kazandırıyor. Türkiye'de yoğun bir popülerliğe sahip olan Freands, Joker gibi yapımları da kendi çatısı altına alan platform, S Sport kanallarına da ev sahipliği yaparak her türden izleyiciye yönelik hareket etmeye başladı. İçerikleri her biri aylık olarak 19,90 TL ücret karşılığı izlenebiliyor.

BluTV’nin pazar payı ortaya çıktı

Dizi ve film araştırma şirketi JustWatch, geçen sene BluTV’nin Türkiye'de en çok kullanılan platform olarak aktarıldı. Türkiye'ye 2016 yılında giriş yapan Netflix ise ikinci sırada yer alıyor. Bu yıl da durum pek farklı olmadı. Yüzde 43 oranında pazar payı ile en çok kullanılan dijital içerik servislerinin BluTv olduğu dile getirildi. Onu yüzde 26 oranıyla Netflix takip ederken, yüzde 18 ile Amazon Prime, yüzde 8 pazar payıyla da MUBI peşinden geldi. JustWatch, bunlar dışındaki platformların ise yüzde 5 pazar payına sahip olduğu dile getirildi. Netflix Türkiye, Mart ayı içerisinde 3.5 milyon abone sayısına ulaştığını dile getirdi. Bu sayının yüzde 26'lık pazar payına karşılık geldiği dikkate alındığında, yaklaşık olarak iki kat paya sahip olan BluTV’nin 4 milyondan fazla abonesi olduğu anlaşılıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 



PAYLAŞ