Discovery, BluTV’ye ortak oldu - Haberler - indir.com

Discovery, BluTV’ye ortak oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-20 15:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Amerka'nın en büyük medya şirketlerinden biri olan Discovery, BluTV’ye ortak oluyor. Söz konusu bu anlaşmayı BluTV Genel Müdürü A. Doğan Yalçındağ, Twitter hesabından duyurdu.

Discovery, BluTV’yle ortak oldu

Genellikle dikkat çekici belgesel içerikleri ile adından söz ettiren ABD'nin en büyük medya şirketlerinden biri olan Discovery Inc, Türkiye’nin başarılı online video seyretme platformlarından BluTV'ye yatırım yaparak platformun yüzde 35 hissedarı oldu. Türkçe ve Arapça konuşan kullanıcılara dünya çapında hizmet veren BluTv, 10 bin saatten fazla yerli ve yabancı içeriğiyle 2016 yılında başlayan yayın hayatı boyunca ciddi bir büyüme sağladı. 

Star Trek Online: Mirror of Discovery, Kaptan Killy'i Diriltiyor!Star Trek Online: Mirror of Discovery, Kaptan Killy'i Diriltiyor!

Discovery’nin söz konusu bu yatırımı, aynı zamanda Türkiye pazarına girişi daha da hızlandıracak ve BluTV'nin güçlendirilmesi sağlanacak. Discovery, BluTV’nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası platformu olan discovery+‘ta da yayınlayabilecek.

Discovery EMEA Bölgesi Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye, Discovery’nin 20 yıldır yatırım yaptığı önemli bir pazar. Türkiye’nin önde gelen uluslararası medya şirketlerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz. BluTV’ye yaptığımız yatırım ve bugün duyurduğumuz stratejik ortaklığımız, ülkedeki en büyük yerel SVOD yayıncısı ile Türk OTT pazarına girişimizi temsil ediyor. Bu ortaklık, pazardaki çoklu kanal stratejimizi güçlendirip, dünya çapında izleyicisi giderek artan güçlü Türk yapımlarına erişim sağlayacak. BluTV üyelerinin, çok yakında istedikleri yerde ve zamanda Discovery içeriklerinin keyfini çıkarabilecek olmalarından çok memnunuz. Bu yolculuğa BluTV ile birlikte başlamaktan heyecan duyuyoruz.”

BluTV Kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ ise yaptığı açıklamada;

“Dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri olan yeni stratejik ortağımız Discovery ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. BluTV, orijinal içerik üretimini özenle seçilmiş yerli ve yabancı içerik portföyü ile birleştirerek, son beş yılda milyonlarca kullanıcıya ulaşmış ve Türkiye SVOD pazarının büyümesine öncülük etmiştir. Vizyon ve stratejimizi paylaşan ve BluTV’yi büyüme yolunda bir sonraki aşamaya taşıyacak yeni bir ortağa sahip olduğumuz için mutluyuz.” dedi.


İlgili uygulamalar
HBO'nun en beğenilen dizileri artık BluTv'deHBO'nun en beğenilen dizileri artık BluTv'de
BluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktıBluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktı
Discovery, yeni dijital yayın platformu discovery+’ı tanıttıDiscovery, yeni dijital yayın platformu discovery+’ı tanıttı

PAYLAŞ