Discord'da Clubhouse'u kopyalıyor - Haberler - indir.com

Discord'da Clubhouse'u kopyalıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 14:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Discord, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı Clubhouse'a benzerliğiyle bilinen özelliği ile ilgili çalışmaları tamamladı. Söz konusu bu özellik kullanıma sunuldu. Tüm platformlarda kullanılabilen ve "Stage Channels" olarak adlandırılan bu özellik, Clubhouse'un tam bir kopyası olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Kısa bir süre önce kullanıcıların beğenisine sunulmuş olmasına rağmen bugüne kadar son derece büyük bir popülerliğe ulaşan Clubhouse, sektörde aktif olarak hizmet veren bu uygulamaları da direk olarak etkiledi. Bu bağlamda ise Facebook'tan tutun Discord'a kadar daha birçok sosyal medya platformu Clubhouse benzeri özellikler geliştirmek adına çalışmalara devam ediyordu. Bu bağlamda ise Discord tarafından geliştirmiş olduğu bu özellik, an itibarıyla kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumdadır. 

Discord'un artık tek noktası oyun olmayacakDiscord'un artık tek noktası oyun olmayacak

Esasına bakmak gerekirse Discord, insanların halihazırda özgür bir şekilde konuşmasına imkan tanıyan bir platformdur. Geliştiricilerin kullanıcıların beğenisine sundukları yeni özellik ise sadece bir grup konuşmacının ve onları dinleyecek olan kişilerin bir araya gelmesi sağlanıyor. Söz konusu bu özellik, Discord üzerinden gerçekleştirilecek olan etkinler içerisinde daha farklı bir deneyim sunmuş olacak. 

Discord'un Clubhouse benzeri özelliği sunuldu

Discord geliştiricileri, Clubhouse benzeri özelliğe "Stage Channels" ismini verdiler. Kullanıcılar, Windows, macOS, Linux, iOS, Android veya web sürüm, yani Discord'u nereden kullanıyor olursa olsunlar, uygulamayı güncellediklerinde bu özellikten rahatlıkla faydalanılabilecek. Bu bağlamda ise Clubhouse'un hala iOS'a özel olduğunu hatırlatalım. Stage Channels'ın mobil sürümü, Clubhouse'un iOS sürümüyle neredeyse aynı görüntüye sahiptir. Buna göre ise dahil olduğunu herhangi bir odada, sadece dinleyici olmayı tercih edebiliyor ya da bir sözünüz olduğunda konuşmak için izin isteyebiliyorsunuz. Aynı zamanda kanal yöneticileri de Stage Channels'ta katılımcılar üzerinde tam hakimiyet sahip oluyor, diledikleri zaman bir konuşmacıyı susturabiliyor ve hatta kanaldan atabiliyorlar. Discord'un yeni özelliği hakkında elde eidlen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Discord, 4 milyondan fazla spam kullanıcısını banladıDiscord, 4 milyondan fazla spam kullanıcısını banladı
Discord ekran paylaşım özelliğini test etmeye başladıDiscord ekran paylaşım özelliğini test etmeye başladı
Discord'un mobil sürümüne ekran paylaşma özelliği geliyorDiscord'un mobil sürümüne ekran paylaşma özelliği geliyor

PAYLAŞ