Discord kullanan kullanıcılar, sınırlı özelliklerde bilgisayarlarda performans sorunu yaşayabilir. Discord donanım ivmesi özelliğini kullanmak ise oyundaki performansın artmasını sağlar. Bu nedenle kullanıcıların Discord donanım ivmesi nedir ve nasıl kullanılır konusunda adımları takip ederek yeni ayarlamalar yapması, Discord yükünü bilgisayardan alır.

Discord’da Donanım ivmesini nedir, nasıl aktif hale getirilir?

Discord donanım ivmesinin geliştirilmesindeki temel hedef, performansın artmasını sağlamaktır. Bazı durumlarda sorunun temel kaynağı olan Discord donanım ivmesi, geliştirilen yeni özellik ile birlikte müdahaleye açık hale geldi. Discord kullanan tüm kullanıcıların ilgili özellikten yararlanması mümkün. Hem Windows hem de macOS işletim sistemlerinde yapılabilecek Discord donanım ivme ayarları, kişilerin bilgisayarlarından daha iyi verim almasını sağlar. Discord üzerinden ilgili işlemleri yapmak adına takip edilmesi gereken adımlar ise şöyle;

  • Discord uygulamasını açarak üyelik bilgileriniz ile oturum açın.
  • Menüden ayarlar ve görünüm adımlarını takip edin.
  • Açılacak ekranda sağ tarafta yeni menü yer alır. Buradan gelişmişi seçerek yeni pencerede açın.
  • Ekranda yer alacak yeni sayfada, donanım ivmesi seçeneğinin karşısındaki anahtarı açın. Bu anahtar yeşil renge döndüğünde Discord donanım ivmesi özelliği aktif hale gelecektir. Kapatmak istenildiğinde de aynı şekilde anahtar pasif duruma çekilebilir.
  • Discord ayarlarını değiştirdikten sonra kapatarak yeniden açın. Böylece Discord’un ilgili özelliği çalışmaya başlayacaktır.
donanim 1619866861

Discord için yapılacak bu ayarlamalar, donanım ivmesi üzerinden performans avantajı sağlar.  CPU üzerindeki yükü hafifleten ilgili özellik, oyunlardaki düşük kare hızı ve MS problemlerinde de yardımcıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir