Discord, Clubhouse benzeri özellik getiriyor - Haberler - indir.com

Discord, Clubhouse benzeri özellik getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sesli sohbet konsepti ile hizmet vermeye başlayan ve kısa bir süre içerisinde milyonlarca kullanıcının beğenisini kazanan Clubhouse uygulaması Discord içinde ilham kaynağı olmayı başardı. 

Uygulamanın kısa bir süre içerisinde popüler olmasının ardından birçok sosyal medya platformu, Clubhouse'a benzer özelliği kendi uygulamalarına getirmek için çalışmalara başladı. Facebook, Twitter, İnstagram, TikTok ve Telegram gibi uygulamalarının ardından çalışmalara başlayan son uygulama ise Discord olacak. Reddit kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımdan elde edilen bilgilere göre Discord, sesli sohbet özelliğini yakın zaman içerisinde duyuracak. 

Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladıClubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı

Discord'un yeni özelliğinin adı "Sahne Kanalı” olacak

Bilgileri sunan Reddit kullanıcısı, paylaşmış olduğu ekran görüntüsü ile platforma eklenecek olan yeni özelliğin adını "Sahne Kanalı" olarak belirledi. Fakat kullanıcı, şu an için bu seçeneğe giriş yapmadığını, özelliğin muhtemelen beta aşamasında olduğunu belirtti. Bilindiği üzere Discord, oyuncular arasında oldukça popüler bir uygulama olarak biliniyor. Sesli, yazılı ve görüntülü sohbete imkan tanıyan bu platform, sınırlı kişilerin sohbet ettiği bir platformdur. Mevcut metin, ses ve duyuru kanalları bulunan Discord, uygulamaya Sahne kanalı özelliğini de sunarak, tıpkı Clubhouse'da olduğun gibi sadece belirli kişiler konuştuğu, konuşmak isteyenin "söz hakkı" talep ettiği bir bölüm hazırlanacak.

Kısaca belirtmek gerekirse bu alan Clubhouse olacak. Yeni özelliğin şu an için ne zaman kullanıcılar ile buluşacağı muallak bir durumdur. Fakat özelliğin şu an için ne zaman kullanıcılar ile buluşacağı da bilinmezliğini koruyor. Fakat özelliğin şu an için beta aşamasında olduğunu değerlendirmek gerekirse, gelecek aylar içerisinde Sahne kanalı seçeneğinin tüm kullanıcılara açılacağını da belirtmek gerekir. 

Clubhouse akımı dev isimleri nasıl etkiledi?

Özellikle salgın sürecinde sesli sohbet mantığı üzerine yoğunlaşan Clubhouse, kısa bir süre içerisinde insanların dikkatini çekmeyi başardı. Uygulamanın geliştirildiği günden bu yana popüler olmasının yanı sıra ilk olarak Twitter, ”Twitter Spaces” adında bir özellik geliştirdiği de dile getirildi. Bu özellik ile beraber kişiler çeşitli odaklarda sesli ve görüntülü sohbet gerçekleştirebilecekler. Bunlara ek olarak, bu odada yer alan konuşmacılara bahşiş verme imkanı da sunulacak. Özelliğin Nisan ayında sunulması bekleniyor. Clubhouse'a özenen bir diğer platform ise Instagram'dır. Uygulama kısa bir süre önce "Canlı Oda" özelliğinin getirildiğini kullanıcılara duyuruldu. Bu özellik ile beraber canlı yayınlarda konuşmacı sayısı 4'e çıkabilecek. 

Aynı zamanda konuşmacılar, "canlı bağış toplama” gibi etkinliklerle gelir elde etmek imkanına sahip olacaklar. Gelecek aylarda moderatör kontrolleri ve ses özellikleri de uygulamada yerini alacak. Clubhouse'dan etkilenen bir diğer sosyal medya şirketi ise Facebook'tur. Facebook yeni sesli sohbet özelliği sayesinde arkadaşlarınızı katılımcı olarak bu odalara davet etmenizi sağlayacak. Her odanın kendine özel bir bağlantısı olacak ve bu bağlantıları da paylaşmaya izin verilecek. Son olarak ise TikTok ve Telegram uygulamaları da sesli sohbet özelliği üzerinde çalışmalara başladı. Özellik iki uygulama içinde şu an için beta aşamasındadır. Ancak her iki uygulamada da Clubhouse benzeri bir özellik gelecektir. 

 


Xiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyorXiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyor
Clubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunulduClubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunuldu
Clubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendiClubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendi

PAYLAŞ