Devlet gözetiminde çöpçatanlık sitesi talebine Aile Bakanlığından yeşil ışık - Haberler - indir.com

Devlet gözetiminde çöpçatanlık sitesi talebine Aile Bakanlığından yeşil ışık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-09 15:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir vatandaş tarafından devlet gözetiminde çöpçatanlık sitesi kurulması istenmesi karşısında önerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından akademik olarak tartışılabileceği cevabı verildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne başvuruda bulunan bir vatandaş, şehirleşme ile beraber evlilik kurumlarının zayıfladığı ve dolayısıyla çöpçatan sitelerin suistimale açık güvenli olmayan yerler olduğu belirtilerek, devlet gözetiminde bir çöpçatanlık sitesi kurulması gerektiği istendi. Kişilerin paylaşmış olduğu bilgi ve içeriklerin kesin doğruluğu ve güvenli bir web ortamı oluşturulması talebine yanıt geldi. Bu söz konusu önerinin akademik olarak tartışılabileceği yanıtı geldi.

Çöpçatanlık Sitesi İsteğine Yanıt Geldi

Yalnızlığınıza Bir Son Verecek En İyi 5 Çöpçatan UygulamasıYalnızlığınıza Bir Son Verecek En İyi 5 Çöpçatan Uygulaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşa şu yanıt verildi; "Toplumumuzda evlilik ve aile kurumu; temelinde sevgi, saygı, sorumluluk, mahremiyet ve bağlanmanın olduğu yapı olarak algılanmakta. Eş seçimi ve aileyi ilgilendiren konularda rehberlik etmek, konu uzmanları tarafından bireylere yol göstermek sağlıklı bir aile temelleri için oldukça önemlidir. Ancak danışmanlık kurumları tarafından objektif olarak doğrulanması güç olan veya yanlı olması muhtemel bazı kıstaslar gözetilerek bireysel bir hak olan eş seçim davranışını mekanik bir süreç haline getirilmesinin bireylerin evlilik ile ilgili beklentilerini ve toplumda aile algısını olumsuz etkileyeceği düşünülmektedir."

Diğer yandan izdivaç programlarının da topluma oluşturmuş olduğu etki dile getirilirken, açıklamaya şöyle devam edildi;

"Televizyonlardaki izdivaç programlarının toplumda oluşturduğu negatif hava üzerine, önerinize benzer çok sayıda evlilik kurmaya destek modelleri dile getirilmektedir. Böyle bir uygulamaya geçmeden önce konunun akademik ve sosyal taraflarca çeşitli platformlarda tartışılması, konuşulması gerekmektedir. Çıkan öneriler doğrultusunda pilot çalışmalar yapılması da söz konusu olabilir. Aynı şekilde geleneksel destek sistemlerimizin de gözden geçirilmesi ve gerekirse tedbirlerle canlandırılması seçenekleri de tartışılmalıdır."

Açıklamalar bu yönlü olurken bakalım ilerleyen dönemlerde bu durum için bir hamle olacak mı göreceğiz.



PAYLAŞ