Cyberpunk 2077 satış başarısıyla geliştirme maliyetini çıkarttı - Haberler - indir.com

Cyberpunk 2077 satış başarısıyla geliştirme maliyetini çıkarttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-14 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

CD Project şirketinin uzun bir süredir beklenen Cyberpunk 2077 oyunana dair rekorlar kırılmaya devam ediyor. Öyle ki yüksek beklentiler ile çıkış yapmayı başaran oyunun geliştirme maliyeti şimdiden çıkarıldı. Oyunun 2020 yılındaki reklam giderlerinin karşılandığı açıklandı. İlk olarak 2012 yılında duyurulan oyunun üzerinden 8 yıl geçmesi sonrasında oyunculara sunulan Cyberpunk 2077, çıktığı gün adeta bir patlama yaşadı diyebiliriz. Oyun PC tarihinin en başarılı çıkış yapan oyunu olmayı başardı. Steam cephesinde eş zamanlı oyuncu sayısında 1 milyonu aşarak bir rekor kırmayı başardı.

Diğer yandan oyun geliştirici stüdyo olan CD PROJEKT RED’in üst kuruluşu olan CD PROJEKT, oyunun söz konusu bu satış başarısı hakkında açıklamalar da bulundu. Şirketin Cuma günü yayınlamış olduğu bir açıklamada oyunun dijital ön sipariş satışlarının oyunun geliştirme maliyetini ve bu yıl ki reklam giderlerini de karşıladığını belirtti.

Cyberpunk 2077’u RTX açık oynayın The Game Awards festivali demoları yarın başlıyorCyberpunk 2077’u RTX açık oynayın The Game Awards festivali demoları yarın başlıyor

Cyberpunk 2077 satış başarısı ile dikkat çekiyor

CD PROJECKT, Perşembe günü itibariyle Twitter’dan yapmış olduğu bir paylaşım ile Cyberpunk 2077 ön siparişinin 8 milyon seviyesini geçtiğini açıkladı. Söz konusu ön siparişlerin dörtte üçü, stüdyonun daha fazla kar marjına sahip olduğu oyunun dijital kopyası için verilen ön siparişler oluyor. Şirket devam ettiği açıklamasında Steam satışlarının 50 milyon doları 2 hafta önce geçtiğini belirtiyor. Elde edilen bu yüksek satış başarısı, sadece stüdyo değil diğer yandan oyunun geliştirme aşamasındaki geliştiricileri de sevindirdi. 2020 yılında elde dilecek karın %10’unun çalışanlara dağıtılacağı duyurulmuştu. Şirketin bu stratejisi geçtiğimiz yıllar için de uygulanmıştı. Cyberpunk 2077’nin sahip olduğu bu başarısının daha detaylarını 2021 yılı geliştirici raporlarında göreceğiz.

Cyberpunk 2077 tarafından başarılar bu seviyede olurken bu başarıya rağmen şirketin hisseleri düşüş yaşıyor. Oyunun çıkışı bu durumu değiştirmişe benzerken 11 Aralık’taki borsa fiyatının 320.50 Polonya Zlotisi olarak gözüktüğünü söyleyelim.  


Cyberpunk 2077, Steam'de anlık oyuncu rekoru kırdıCyberpunk 2077, Steam'de anlık oyuncu rekoru kırdı
PlayStation 4 oyuncuları, Cyberpunk 2077'i iade etmek istiyorlarPlayStation 4 oyuncuları, Cyberpunk 2077'i iade etmek istiyorlar

PAYLAŞ