Bilgisayar versiyonu ile büyük bir popülerlik yakalayan Crysis mobil versiyonunun E3 2021’de tanıtılabileceği öne sürüldü. 

2020 yılında Crysis Remastered ile birlikte oldukça hareketli bir dönemin yaşandığı Crysis, şu anda en çok tercih edilen oyunlar arasında yer alıyor.  Kullanıcılar tarafından beklenmedik bir şekilde öne sürülen yeni gelişmede ise Crysis’in mobil için özel bir sürüm ile piyasaya yer alacağı iddia edildi. İddialar resmi kaynaklara dayanmıyor ancak pek çok otoriter yabancı kaynakta şimdiden yer aldı.

Crysis Mobile geliyor

İddialara göre mobil için geliştirilecek Crysis, Crysis Mobile adıyla piyasada yer alacak. Hem Android hem de iOS platformlarında desteklenecek oyun için üstelik Nintendo Switch gibi farklı cihazların da desteklenmesi bekleniyor. Oyun için gündemde yer alan iddialarda 50 oyuncunun yer alacağı özel oyun modlarının kullanılacağı ve battle royale türüne yönelik bir geliştirmenin yapılacağı da belirtildi.

Son dönemlerin en popüler oyun türlerinden birisi olan battle royale için Crysis geliştiricileri tarafından böylesine bir hamle yapılması uygun görünüyor. Zira sadece bilgisayar ve konsol versiyonları ile milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başaran Crysis, mobilde desteklenmesi ile birlikte bu oyuncu kitlesini çok daha arttırabilir ve böylece bilgisayar versiyonları içinde yeni oyuncular kazanabilir.

İddiaların ilk olarak yer aldığı kaynaklardan birisi Twitter’daki Onion00048 adlı hesap oldu. Hesapta şu ifadelere yer verildi;

Crytek, Microsoft tarafından satın alındı ve yeni bir Crysis başlatıldı. Görünüşe göre Microsoft ve Crytek, Nisan 2021’den bu yana bir satın alma hakkında konuşmaya başladılar ve bu anlaşma hemen hemen tamamlandı ve bir sonraki Crysis oyunları için PlayStation platformları hedefleniyor.

Microsoft tarafından mevcut tüm gelişmeler E3 2021’de resmi olarak duyurulacak.

Crysis için yeni versiyonda teknoloji zorlanacak. Yeni Nesil özel (PC/Xbox Series S/X), ışın izlemeli konsollarda 60 FPS (varsayılan ışık kaynağı RT’dir) desteklenecek. Hikaye açısından, serinin yumuşak bir şekilde yeniden başlatılması bekleniyor. Yani C1-2-3 olaylarının gerçekleşecek. Ancak doğrudan yeni oyunla bağlantılı olmayacak. Oyun, açık bir dünya olmayacak. Crysis Mobile ise başka bir proje. Bu oyun mobil platformları ve Nintendo Switch’i hedefliyor. Görünüşe göre oldukça basit 1v50 konsepti var.

E3’te yeni oyun tanıtılabilir

Crysis Mobile’den bağımsız olarak gündemde yer alan bir başka iddia da geliştirici firma Crytek tarafından E3 2021 konferansında yeni bir oyun duyurulacağı iddia edildi. Yeni duyurulacak oyun Crysis Mobile olabileceği gibi bilgisayar ve konsollara yönelik geliştirilen yeni bir versiyon olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir