Çoklu işletim sistemine sahip PinePhone satışa çıktı - Haberler - indir.com

Çoklu işletim sistemine sahip PinePhone satışa çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-26 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

20 farklı işletim sistemini destekleyen PinePhone satışa çıktı. Cihaz için ön siparişler alınmaya başlandı.

Akıllı telefonlarda yıllardan beri iOS ve Android işletim sistemleri kullanılırken, bu konuda önemli bir yeniliğe gidiliyor. PinePhone olarak adlandırılan akıllı telefonlar için ön sipariş dönemini başlatan şirket, telefonda 20'yi aşkın farklı işletim sistemine destek vereceğini belirtti. Kişilere daha özgür ve kişisel bir yazılım imkanı sunacak olan telefon, bugüne kadarki en sıra dışı modellerden bir tanesi olacak. Zira kendi kodunu yazma desteğine sahip olan telefonlar, kişilerin kendi sistemlerini geliştirmesi, kişisel ayarlar yapmasını sağlayabilecek.

Piyasadaki mevcut modellerin büyük bir bölümünde işletim sistemine yönelik müdahale mümkün olmazken, çeşitli sorunlar ya da telefonun kullanılamaz hale gelmesi de söz konusu olabiliyor. Ancak yeni modeli ile tüm bu şartları tamamen değiştiren PinePhone telefon modeli, Linux dağıtımlarını sorunsuz bir şekilde destekliyor. Varsayılan olarak, Manjaro Linux KDE Plasma kabuğu ile kutudan çıkacak cihaz Fedora veya Sailfish OS gibi farklı sistemleri ve sürümleri de destekliyor.

Etiket fiyatı 150 Dolar

Telefon bir proje modeli olarak değerlendiriliyor. Etiket fiyatı da oldukça cazip. Yeni modeli değerlendirmek isteyenler 150 dolarlık etiket fiyatı ile ön sipariş döneminde cihazı satın alabilir. İkinci bir sürümünün de piyasaya sunulması beklenen telefonda, şu ana kadar detaylar netlik kazanmamış olsa da 3 GB RAM gibi ek bir donanımın sunulması bekleniyor. Ön sipariş dönemini resmen başlatan şirket, Nisan ayı itibariyle de normal satışlara başlayacak ve ön sipariş döneminde sipariş veren kullanıcılara telefonlarını gönderecek. Telefonda çok yüksek donanımlar yer almasa da farklı bir deneyim elde etmek isteyenler için dikkat çekici durumda. Telefonun diğer pazarlara yönelik nasıl bir satış süreci yaşayacağı açıklanmadı.





PAYLAŞ