Çocuklar için TikTok uygulaması Zigazoo yayımlandı - Haberler - indir.com

Çocuklar için TikTok uygulaması Zigazoo yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-03 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Zak Ringelstein tarafından çocuklara yönelik sunulan TikTok platformu bugün itibariyle iOS ve Android için yayınlandı. Birçok ebeveyn gibi Zigagoo kurucusu Zak Ringelstein da çocukların ekran başında geçirdiği süre hakkında oldukça endişe sunuyor. Korona virüs salgını sebebi ile okulların kapanması tüm çocukların uzaktan öğretim sürecine geçmelerine sebep oldu. Karantina uygulamasının birçok ülkede uzatılmasıyla beraber artan akıllı cihaz kullanımı sürecinde öğrenimler de olumsuz etkileniyor. Zak Ringelstein, çocukların kendi tabirleriyle dijital diyete girmesi gerektiği düşünülüyor. Bu noktada UClass platform kurucusu bu durum sonrasında “Çocuklar için TikTok” olarak ifade ettiği Zigazoo uygulamasını tanıttı.

Çocuklar için TikTok Zigazoo uygulaması duyuruldu

LG Polonya'nın genç kızları istismar eden TikTok paylaşımı tepki topladıLG Polonya'nın genç kızları istismar eden TikTok paylaşımı tepki topladı

Çocukların video temelli alıştırmalar yerine yeni video olarak yanıtlayabilecekleri ve cevapları arkadaşları ile paylaşabilecekleri Zigazoo, ücretsiz bir uygulama olarak geliyor. İçerisinde, karbonat kullanarak yapay volkan yapmak gibi birçok faydalı rehberler de yer alıyor. Uygulamayla okul öncesi çağından orta okul çağına kadar olan çocukların hedeflenildiği gözüküyor. Ringelstein, uygulamanın gizliliği ve çocukların güvenliğini korumak adına platform öncelikli olarak ebeveynler tarafından kullanılması öneriliyor. Diğer yandan bir kullanıcının paylaşım ve içeriklerini görebilmemiz için o kişiyi arkadaş olarak da eklememiz gerekiyor.

Uygulamayı test ederken çocukların genellikle daha uzun videolar oluşturulması fakat daha kısa içerikler izlemeyi tercih ettiğini farkettiğini belirtiyor. Uygulamayı buna göre optimize ettiğini belirten Ringelstein, uygulama noktasında Susam Sokağı’ndan ilham aldığını belirtiyor. Uygulama bir ay içerisinde Zigazoo sitesinde 100.000 video indirme/yükleme trafiğine ulaşmış durumda. Zigazoo’nun çocuklara yönelik bir TikTok platformu olduğunu söyleyen Ringelstein, platformun kendi alanında tek olduğunu belirtiyor.

Görsel ve işitsel materyallere dayanan öğrenme sisteminin öğrenciler için daha iyi bir öğrenme yöntemi olduğunu belirtiyor. Uygulama şuan için belirli bölgelerde yayınlanırken henüz Türkiye’de aktif değil.


Google olumsuz TikTok yorumlarını sildiGoogle olumsuz TikTok yorumlarını sildi
TikTok'un 2019 senesinde elde ettiği kazanç dudak uçuklattıTikTok'un 2019 senesinde elde ettiği kazanç dudak uçuklattı

PAYLAŞ