Citus Data, Microsoft Tarafından Satın Alındı - Haberler - indir.com

Citus Data, Microsoft Tarafından Satın Alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-25 10:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

2019 yılı Türkiye için oldukça iyi başladı diyebiliriz. Türkiye içerisinde kurulan ve kurucularının ikisinin Türk olduğu şirket Cirus Data, Microsoft tarafından satın alındı. Geçtiğimiz yıl dünya devleri, Türkiye girişimcilik ekosistemi için rekor denebilecek bir sayıda satın alma işlemi gerçekleştirmişti. Yeni yıl ilk ayını bitirmeden de bu şekilde bir satın alma duymak oldukça mutlu edici.

Citus Data, Microsoft Tarafından Satın Alındı

İlk olarak 2015 yılında gündeme gelen Citus Data, Umur Çubukçu, Özgün Ali Erdoğan ve Sumedh Pathak tarafından kurulmuş olan bir yazılım firmasıdır. Firma şu ana kadar yaklaşık olarak 13.2 milyon dolar yatırım almayı başardı. SQL standartlarına uygun bir şekilde, açık kaynak koda sahip ilişkisel veritabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL'in uzantısı şeklinde konumlanmış olan Citus Data, geliştirmiş olduğu teknoloji ile veritabanını sıfırdan kurmak yerine PostgreSQL tarafında yatay bir şekilde ölçeklendirilebiliyor, esnek ve sorunsuz bir hale getiren hizmet sunuyor. 

Microsoft fısıltıyı işitebilen dijital asistan mı geliştiriyor?Microsoft fısıltıyı işitebilen dijital asistan mı geliştiriyor?

İşletmeler Citus Data'yı kullanıdığı zaman PostgreSQL tarafında en son yeniliklerden faydalanabiliyor. Ayrıca dağıtık veritabanının performans avantajından yararlanmaya devam ediyorlar. Satın almak konusunda blog yazısı yazan Citus Data, Fortune 100 şirketlerine, iş yükünüzü azaltan ve yüksek performanslı yol gösterici olarak hizmet sunuyor. Satın alma konusunda finansal değerlere resmi bir açıklık gelmedi. Bu yüzden sizlerle bu konu hakkında pek bir bilgi paylaşamıyoruz. Fakat Citus Data, büyük müşterilere de hizmet sunuyor. GitHub'ı 7.5 milyar dolara satın alan Microsoft, yazılım tarafında güçlenmeye devam ediyor. 


Microsoft, Şifreleri Kaldırıyor!Microsoft, Şifreleri Kaldırıyor!
Microsoft yeni geliştirdiği bir proje ile müşteri verilerini elinde tutacakMicrosoft yeni geliştirdiği bir proje ile müşteri verilerini elinde tutacak
Microsoft Windows 7'yi sonlandırmayı çok istiyorMicrosoft Windows 7'yi sonlandırmayı çok istiyor

PAYLAŞ