Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor! - Haberler - indir.com

Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 20:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Qihoo 360 adındaki bir Çinli siber güvenlik şirketi, CIA bağlantılı hackerların 11 senedir Çin’deki ekonomi ve havacılık sektörlerine saldırıda bulunduklarını ileri sürdü. İddialara göre CIA’ın hedefleri arasında devlet kurumları ve intenet şirketleri de var.

Çin ve ABD arasında başlayan gerilim çeşitli şekillerde devam ediyor. Son dönemlerde ivmesini arttıran bu çatışma ABD’nin Huawei’yi çeşitli suçlamalarda bulunmasıyla iyice artmış bulunuyor. Bu kez suçlanan ise ABD oldu. Qihoo 360 adındaki Çinli siber güvenlik şirketi CIA bağlantılı hackerler 11 senedir bilimsel araştırma merkezlerine, devlet kurumlarına, internet sitelerine, Çin havacılık ve enerji sektörlerine saldırılar düzenlediğini iddia ediyor.

ABD Milli Gelir İdaresi Facebook’a 9 milyar dolarlık dava açtı!ABD Milli Gelir İdaresi Facebook’a 9 milyar dolarlık dava açtı!

ABD Çin'in internet sitelerine saldırı mı düzenliyor?

Wikileasks’ın 2017 senesinde yayınladığı CIA casusluk araçlarını kötü niyetli yazılımlarla karşılaştırarak bu durumu ortaya çıkaran Qihoo 360  havacılık sektörüne düzenlenen siber saldırıların “Önemli insanların seyahat programlarını takip etmek için” yapılmış olabileceğini savunuyor.

ABD Huawei'den Sonra Şimdi de Kafayı Çin Malı Dronelara Taktı

Elde edilen kötü yazılım örneklerine dair bilgileri bir katalogda yayınlayan Qihoo 360, katalogda yazılımların yaratılma saatlerine de yer vermiş durumda. yapılan bu analize göre kötü niyetli yazılımlar ABD’nin doğu yakasındaki çalışma saatleriyle uyuşuyor.

Tabi iki hükumet arasındaki siber casusluk suçlamalarının yeni olduğunu söyleyemeyiz. ABD uzun bir süredir Çin’i ABD’deki fikri mülkiyet hakkına saldırıdan suçlayarak Çin’i casuslukla suçluyordu. Hatta geçtiğimiz ay ABD kredi raporlama ajansla Equifax’a Çinli askeri hackerların saldırdığı suçlamaları iyice kafaları karıştırmış ancak bu iddialara Çin’de karşı suçlamalarla yanıt vermişti.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından daha öncelerinde ortaya atılan iddialara göre son dönemlerde Amerika’daki 45 şirketi ya da devlet kurumu etkileyen hack olaylarının arkasında Çin hükumeti var. Hatta iddialara göre Çin hükumeti APT10 adlı Çinli bir hack grubuna üye olan Zhu Hua ve Zhang Shilong’a, Birleşik Devletlere bağlı olan kritik şirket ve kurumlardan hassas bilgileri çalmaları için sponsor bile olmuştu.

Yakın zamanda bu iddialar hakkında açıklama yapan “Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang”Gerçekler, bir kere ABD'nin uluslararası siber alanda en büyük telekulak ve tam anlamıyla hacker imparatorluğu olduğunu göstermiştir. Telefon dinleme faaliyetleri gerçek bir haydutluk, kanunsuzluk ve kargaşa noktasına ulaştı" ifadelerini kullanmıştı. ABD’den ise Çin’in suçlamasına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

 

 

 


ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!
Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmediApple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi

PAYLAŞ