Çinli hackerlar Uygurlu hackerlarla savaşıyor - Haberler - indir.com

Çinli hackerlar Uygurlu hackerlarla savaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-25 13:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Çinli bilgisayar korsanları tarafından Uygur Türklerine yönelik Facebook üzerinden yapılan saldırılarda Facebook devreye girdi.

Facebook tarafından yapılan resmi açıklamada, Çin’de yaşanan süreç ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı. Açıklamalara göre Çinli bilgisayar korsanlarının Müslüman Uygur Türklerine yönelik saldırı gerçekleştirdi. Profillerin ele geçirilmesi adına yapılan bu saldırılar, kısa süre içerisinde Facebook güvenlik ağlarına takıldı. Şirket tarafından yapılan incelemelerde saldırıların Earth Empusa (Evil Eye) tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Gelişme ile ilgili önemli detaylardan birisi ise saldırılarda Türkiye’deki bazı profillerin de hedeflenmiş olması. Türkiye dışında Kazakistan, Suriye, Avustralya, Kanada ve ABD‘de bulunan profiller de kapsam dahilinde tutulurken, saldırıların yapıldığı hesaplar Facebook tarafından tespit edilerek engellendi.

Dünyanın en tehlikeli hacker ağı 'Emotet' çökertildiDünyanın en tehlikeli hacker ağı 'Emotet' çökertildi

100 hesap engellendi

Facebook tarafından bu doğrultuda yapılan araştırmalarda, 100 hesap radara takıldı. Saldırı ile ilgili paylaşılan detaylarda ise sahte profiller üzerinden kullanıcıların cihazlarına kötü amaçlı yazılım bulaştırılmaya çalışıldığı ve bunun da bir link aracılığı ile yapıldığı belirtildi. Saldırı yapan profillerin engellenmesinin yanı sıra hedef altında olduğu tespit edilen hesaplara da konuyla ilgili bilgilendirici mesajlar gönderildi.

Saldırılar sonrasında henüz iki cepheden de herhangi bir açıklama gelmedi.



PAYLAŞ