Çinli arama motorları kripto para borsalarını engelliyor - Haberler - indir.com

Çinli arama motorları kripto para borsalarını engelliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 17:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Çin’de en yaygın kullanılan arama motorlarının Binance, Huobi ve OKEx’i engellediği gün yüzüne çıktı. Çin’de kullanımda olan 8BTC, Baidu ve Sogou gibi arama motorlarında Binance, Huobi ve OKEx’i ilgili yapılan aramalarda sonuç gösterilmiyor.

Bir süredir kripto para borsasına dair endişelerini dile getiren Çin hükümeti görüşüne göre bu konuda sessiz sedasız önlemler almaya başladı. Bir süredir kripto para konusundaki açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Çin bu kez yeni bir hamleyle gündemde. Çin’in 8BTC, Baidu ve Sogou gibi önde gelen arama motorlarında popüler kripto para borsaları arasında olan Binance, Huobi ve OKEx’i engellediği iddia ediliyor.

Şeyma Subaşı'nın adı geçen yeni kripto para duyurulduŞeyma Subaşı'nın adı geçen yeni kripto para duyuruldu

Kripto para borsasında güvenilir olan nasıl seçilir?

Weibo üzerinden yapılan paylaşımlarda kripto para borsalarıyla ilgili arama sonuçlarının engellendiği iddia edilmekte. Bu iddialar üzerine kripto para borsası hakkında bir süredir endişelerini dile getiren Çin’in kripto para yasağını yeniden gündeme getirdiği ve bu adımın yasakların devamı olduğu düşünceleri yayıldı.

Hatırlarsanız bir süre önce Çin’in Sincan eyaleti yetkilileri kripto para madencilerine faaliyetlerini durdurmaları emretmiş ama bazı madenciler bu emri hiçe sayarak işlemlerine devam etmişti.  Sincan sahip olduğu zengin doğal gaz, kömür ve diğer fosil kaynakları ile Çin’in en stratejik enerji bölgelerinden biri. Ancak geçtiğimiz gün düzenlenen konferansta diğer yandan El Salvador’un Bitcoin’i yasal para olarak kabul etmiş ve kripto para borsasına yeşil ışık yakmıştı. Ama Çin’in hamleleri kripto para piyasasını oldukça kararsız bir duruma getirmiş durumda. Sürekli dalgalanan bu borsada dengelerin ne zaman değişeceğini tahmin etmek neredeyse imkansız hale geldi.


Elon Musk'ın kripto paralara ilgisi olumlu sonuç verebilir             Elon Musk'ın kripto paralara ilgisi olumlu sonuç verebilir             
Çin kripto para hesaplarını tek tek kapatıyorÇin kripto para hesaplarını tek tek kapatıyor

PAYLAŞ