Çiftlik Bank'ın kaçak CEO'su Mehmet Aydın'ın eşi her şeyi itiraf etti - Haberler - indir.com

Çiftlik Bank'ın kaçak CEO'su Mehmet Aydın'ın eşi her şeyi itiraf etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-16 12:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Genç olmasına rağmen 3 yıl içerisinde farklı şirketler kuran Mehmet Aydın, farklı farklı işlerde çalıştı. En sonunda ise Çiftlik Bank sistemi kuran Mehmet Aydın, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen kişilere bu sayede hizmet sunmaya başladı. İlk başta internet üzerinden hayvan satın almak ve şirketin tesislerindeki bu hayvanların ürünlerinden kar elde etmekle başladı. Binlerce insanın yatırım amacıyla katıldığı bu sistemde kurban gittiler ve yaklaşık 511 milyon ''lik bir dolandırıcılık gerçekleşti. Bakanlıkla koordineli olarak çalışan emniyet güçleri operasyon sırasında Mehmet Aydın'ın tüm vurgun parası ile Uruguay'a kaçtığı tespit edildi. Eşi Sıla Aydın ise iki gün önce ise Sakarya'da polise teslim olarak her şeyi anlattı.

İlk parayı 16 yaşındaki bir çocuğun yatırdığını ifade eden Sıla Aydın, 'Başlangıçta paraları günübirlik yiyordu. Sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vermek şeklinde oluyordu' dedi. Bu sayede insanlara yüksek kar vadinde bulunuyorlardı ve sanal hayvan aldırıyorlardı. Sıla Aydın'ın tutuklandığı gün yönetim kurulu üyesi Cafer Çolak ise evinde tutuklandı. Her iki suçluda nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanacak. Her geçen gün tutuklanan kişi sayısı artarken dünde soruşturma kapsamında Hamza adına bir şahıs tutuklandı.

Mehmet Aydın ile tanıştıkları zaman maddi durumunun iyi olmadığını vurgulayan Sıla Aydın sözlerine şöyle devam etti; ''2016 yılında bir yazılım programlayıcısı arkadaşıyla Çiftlik Bank'ı kurdular. Kurduğu kişiyi tanımıyorum. Bildiğim kadarıyla ilk andan itibaren çok sayıda kişi yatırım yapmaya başlamış hatta ilk yatırımı 16 yaşında olan bir çocuğun 4 bin TL olarak yaptığını söylemişti. Bir şirket olmadığı için paralar Mehmet'in şahsi hesabına yatıyordu. Sonra birdenbire günlük 30 bin TL'ye yakın yatırım yapıldığına ben de şahit oldum.' 2 ay boyunca insanların yatırım yapmak amacıyla yatırdıkları parayı günlük olarak harcadıklarını ifade eden Sıla Aydın konuşmasına şöyle devam etti; 'Sanal olarak alınan hayvanların gerçekten alınacağı söyleniyordu ancak ortada bir çiftlik ya da hayvan yoktu. Bursa'da kiraladığı ofis ve dükkânda işlerini yürütüyor, fason yaptırdığı sucukları ya da satın aldığı yumurtaları şarküteri bölümünde kendi üretimi (Çiftlik Bank) olarak satıyordu. Oyunculara da bu arada para veriyordu. Ancak bu sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vermek şeklinde oluyordu. Sistem bu şekilde işliyordu. Kendisinin şahsi hesaplarım üzerinden para kaçırdığı konusunda bilgim yok.'

4 ay önce Sakarya'da Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisleri'nde açılış konuşması yapan Mehmet Aydın, 'Dünya'nın en iyi yumurta tesislerinden bir tanesini Sakarya'da açtık.' dedi. 1 yılda tam 40 milyon mavi yumurta üretimi yapacaklarını söyleyen Mehmet Aydın, Türkiye ekonomisine yıllık 5.4 milyar TL katkı sağlayacağını vurguladı. Oysaki olan 80 bine yakın vatandaşın 511 milyon T'sine oldu.





PAYLAŞ