Çiftlik Bank'ın gerçekte ne kadar vurgun yaptığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Çiftlik Bank'ın gerçekte ne kadar vurgun yaptığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-12 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde büyük bir olay yaratan Çiftli Bank kurucusu olan Mehmet Aydın tarafından verilen ifadeler ile olaya dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Çiftlik Bank’ın kar döngüsü raporlara göre 2 milyar 971 milyon TL’nin çok üzerindeymiş. Diğer yandan Mehmet Aydın, vatandaşlardan 1.5 milyar TL civarında para toplamış olduğu da açıklanıyor. Türkiye’nin yaşanmış en büyük dolandırıcılık hikayelerinden birisini gerçekleştiren ve 2 yıl kaçak gezdikten sonra teslim olan Mehmet Aydın ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Haber kaynaklarına göre Aydın’ın kolluk kuvvetlerine verdiği ifadelerin detayları ortaya çıktı. Diğer yandan Tosuncuk lakaplı Aydın’ın vatandaştan topladığı ve Bitcoin’den kazandığı para da ortaya çıktı.

Çiftlik Bank adlı oluşumun kurucusu olan Aydın’ın iddiasına göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çiftlik Bank ile alakalı hatalı hesaplar yapmış. Raporlarda 1 milyar 139 milyon lira toplandığı verilerinin yanlış olduğunu ve toplanan paranın 1 milyar 500 milyon TL seviyelerinde olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Bitcoin’e para yatırdığını belirten Tosuncuk, bu paranın 10 katına çıktığını ifade ediyor.

Birçok Kişiyi Madur Eden Çiftlik Bank Davası Yarın BaşlıyorBirçok Kişiyi Madur Eden Çiftlik Bank Davası Yarın Başlıyor

Çiftlik Bank toplam kar döngüsü 2 milyar 971 milyon TL’nin üzerinde

Sermaya Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan rapora göre Çiftlik Bank’ın toplam kar döngüsünün 2 milyar 971 milyon TL üzerinde olduğu belirtilen ifadenin de hatalı olduğunu belirten Mehmet Aydın, elde edilen karın bu rakamın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor. Sorgulandığı dönemde ise mağdurların parasını ödeyebileceğini söylediğini belirten Aydın, bu paraya bir hayli güvenmişe benziyor.

Yetkililer Çiftlik Bank davasında 322 milyon 642 bin TL’lik açık olduğunu tespit ettiler. Bu paranın nereye gittiği ve ne amaçla kullanıldığını belirten Tosuncuk, açıklamalarda ise bu tutarın düşük kaldığını ve çıkması gereken paranın çok daha fazla olduğunu belirtiyor.


Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın teslim oldu!Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın teslim oldu!
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın neden teslim olduğunu açıkladıÇiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın neden teslim olduğunu açıkladı

PAYLAŞ