Chrome için Karanlık Mod Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Chrome için Karanlık Mod Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 16:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Popüler internet tarayıcısı Chrome'de kullanılmak üzere Google tarafından karanlık mod özelliği yayınlandı. Teknoloji dünyasına yön veren isimlerden biri olarak zirvede yerini koruyan Google tarafından Chrome için karanlık mod tasarlandı. Bilgisayarınızdan ya da akıllı cihazlarınızdan Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız isterseniz karanlık mod şeklinde kişileştirme yapabilirsiniz. Yazımızın içeriğinde Chrome'u karanlık mod özelliği ile nasıl kullanabilirsiniz sorusuna yanıt vereceğiz. Karanlık modun görüntüsünü Chrome'un gizli pencere özelliğinin arayüzü ile benzetebilirsiniz. Görsel açıdan benzerlik söz konusudur. 

Chrome karanlık mod ile kullanılacak

Android Chrome için 4 bilinmeyen özellikAndroid Chrome için 4 bilinmeyen özellik

Google şirketi, dünyanın en çok kullanılan popüler wep tarayıcısı Chrome ile kullanılmak üzere karanlık mod özelliğini nihayet kullanıma sundu. Uzun süre önce üzerinde çalışmalara başlatılan karanlık mod özelliği artık kullanılabilir durumda. Yapılan çalışmaların test aşamasının sona ermesi ile kullanıcılar Chrome wep tarayıcısını karanlık mod özelliği ile kullanabilecekler. Chrome tarayıcı kullanıcıları, sürümü Chrome 73' yükselttiği taktirde basit bir kaç adım ile wep tarayıcısını artık karanlık mod özelliği ile kullanabilecekler. Bu elbette ki isteğe bağlı bir durumdur. Karanlık modda kullanmak isterseniz bunu kendiniz yapabilir, istemezseniz de aynı şekilde kullanıma devam edebilirsiniz. Chrome tarayıcınızı karanlık mod özelliği ile kullanmak isterseniz aşağıda yer alan adımları takip ederek etkinleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz;

- İşlemlerinize başlamadan önce ilk olarak masa üstünde bulunan Chrome kısayolunu sağ tıklayın ve ardından özellikler menüsüne giriş yapın.

- Özellikler menüsüne girdiğiniz anda karşınıza çıkan menüden Hedef sekmesine giriş yapın. Hedef menüsünde uzun bir adres ile karşılaşacaksınız. Bu adresin sonuna --enable-features=WebUIDarkMode --force-dark-mod eklemesini yapın. Bu işlemi yaparken chrome.exe’den sonra boşluk bırakmayı unutmayın.

- İşlemlerini tamamladığınızdan emin olduğunuz anda tarayıcınızı kapatıp yeniden açın. 

Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz anda artık tarayıcınızı karanlık mod özelliği ile kullanabileceksiniz. Olduğundan çok daha farklı gözüken bir tarayıcı ile işlemlerinizi gerçekleştirmek için oldukça farklı bir temaya sahip olabilirsiniz. Karanlık modu uyguladığınız anda aslında tanıyacaksınız. Chrome'un "Gizli Pencere" özelliği de tıpkı yeni gelen karanlık od özelliğin ile birbirine benziyor. İki temada siyah bir ekran sunarak kullanıcılara estetik bir görünüş sağlıyor. Yapılan araştırmalara bakıldığında karanlık mod özelliği şu an için çok az kullanılıyor. Bir çok wep sitesi karanlık mod özelliğini desteklemiyor. Bu sebeple karanlık mod özelliğinin tarayıcınıza hangi özellikler getireceği hakkında henüz bir bilgi söz konusu değil. Fakat görsellik açısından oldukça farklı bir görünüm sunan karanlık mod özelliği kullanıcılar tarafından sevilecek gibi gözüküyor. Karanlık modu kullanmak isteyen kullanıcılar sadece yukarıdaki adımları seyrederek bu işlemi gerçekleştirebilirler. Masa üstünde bulunan Chrome kısyolundan bu işlemi yaptığınız taktirde görev çubuğunda bulunan Chrome bu eklentiden etkilenmez. Bu sebeple tüm Chrome kısayollarına yukarıdaki adımları seyrederek bu işlemleri yapmanız gerekiyor. Özellikleri hakkında her hangi bir bilgi söz konusu olmada bile görsel açıdan oldukça değişik bir tarayıcı kullanmanın keyfini yaşayacağız. Bu işlemleri yapmadan önce ilk olarak Chrome 73 güncellemesini yapmanız gerekiyor. 


Google Chrome Mobil İçin Büyük YenilikGoogle Chrome Mobil İçin Büyük Yenilik
Opera'dan Chrome karşı büyük atak! İşte yeni özelliklerOpera'dan Chrome karşı büyük atak! İşte yeni özellikler
VLC Android Üzerinden ChromeCast’e nasıl bağlanır?    VLC Android Üzerinden ChromeCast’e nasıl bağlanır?    

PAYLAŞ