CD Projekt, Digital Scapes Studios’u satın aldı - Haberler - indir.com

CD Projekt, Digital Scapes Studios’u satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Cyberpunk 2077’nin geliştiricisi ve yayımcısı olan CD Projekt yayımlanan son güncellemenin ardından 3 senedir  beraber çalıştığı Digital Scapes Studios’u satın aldığını açıkladı..

2012 senesinde BioWare, Radical Entertainment ve Relic’te çalışmış sektörün tecrübeli isimleriyle kurulan Kanada merkezli oyun geliştirme şirketi Digital Scapes, bugüne kadar oldukça önemli işlere imza attı. 2018’den bu yana CD Projekt ile birlikte çalışan şirket özellikle Cyberpunk 2077 konusunda geliştirmeler için şirkete önemli katılar sağladı. Hatta öyle ki çıktığı günden bu yana eleştirilerin odağında olan oyun son güncellemeyle birlikte adeta yeniden doğdu.

CD Projekt, Polonya Rekabet Kurumu tarafından para cezası alabilirCD Projekt, Polonya Rekabet Kurumu tarafından para cezası alabilir

Bu iş ortaklığını kalıcı hale getirmek isteyen CD Projeckt ise Digital Scapes’i resmi olarak satın aldı. Bu satın almayla birlikte Polonya ve Kanada oyun endüstrisi arasında ilk kez bir birleşme yaşanmış oldu. CD Projeckt CTO’su Pawel Zawodny “Cyberpunk 2077’yi geliştirme ve iyileştirme sırasında Digital Scapes bize gerçekten büyük katkı sağladı. Projelerimize katkıda bulunmanın yanında teknolojilerimizi mükemmelleştirmek için oldukça yardımcı oldular” dedi.

Cyberpunk 2077'e 500'den fazla yenilik getiren güncelleme yolda

Digital Scapes’in ismi ise CD Projekt RED Vancouver olarak yenilendi. Stüdyonun başkanı Marcin Chudy konuyla ilgili yaptığı açıklamada “The Witcher üçlemesi ve Cyberpunk 2077 gibi inanılmaz büyük oyunları geliştiren bir stüdyoya katılmış olduğumuz için gerçekten çok mutlu ve heyecanlıyız. Oyun ve teknoloji alanındaki katkılarımızla oyunları daha çekici hale getireceğimize inanıyoruz” dedi. Yeni güncellemeyle birlikte Cyberpunk 2077 grafik bakımından büyük bir başarı yakalamış durumda.

Cyberpunk 2077’nin geliştirmeleri ve güncellemeleri konusunda şirkete büyük katkılar sağlayan Digital Scapes yani yeni adıyla artık CD Projekt RED Vancouver’ın ilerleyen zamanlarda Witcher içinde güncelleme yapabileceği konuşuluyor. Ayrıca şirketin Kanada da yeni iş ilanları açtığı ve stüdyoyu büyütme aşamasına geçtiği de belirtilmekte. Witcher oyunu her ne kadar seri olarak bitmiş olsa da oyuna eklenecek yeni içerik ve modlar ile birlikte oyuna olan ilginin bir süre daha canlı tutulabileceği düşünülüyor.


CD Projekt Red hacklendi, Cyberpunk 2077 güncellemesi ertelendiCD Projekt Red hacklendi, Cyberpunk 2077 güncellemesi ertelendi
Cyberpunk 2077 için 9 ücretsiz DLC yoldaCyberpunk 2077 için 9 ücretsiz DLC yolda

PAYLAŞ