ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama! - Haberler - indir.com

ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 18:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Geçtiğimiz aylarda ABD hükümeti tarafından inceleme altına alınan TikTok’un hisselerinin bir kısmının elden çıkarılacağına yönelik iddialar vardı. Konuyla ilgili ByteDance’den resmi açıklama yaptı!

Dünyanın en popüler uygulamalarından biri haline gelen TikTok “Veri gizlilik ihlali” nedeniyle ABD’li yetkililer tarafından yakın takibe alınmıştı. Amerika Birleşik Devletleri konumdaki kullanıcıların bilgilerini Çin hükumetiyle paylaşmakla suçlanan TikTok için ByteDance böyle bir durum söz konusu olmadığını uygulamanın kullanıcı verilerini güvende tuttuğunu ve ABD’deki kullanıcıların verilerinin sınırlar içerisinde depolandığını açıklamıştı.

Tiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladıTiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladı

Ancak tabi ki de bu açıklama yeterli olmamıştı. Geçtiğimiz günlerde Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre TikTok’un şirketi ByteDance ABD’li yetkililerin endişesini gidermek için bir yol arıyordu ve buna uygulamanın satışı da dahildi.

TikTok satılacak mı?

Başka bir kaynağa göre ise şirketin TikTok hisselerinin çoğunluğunu satması ByteDance’ye 10 milyar doların üzerinde bir kazanç sağlayabilirdi. Bildiğiniz üzere TikTok uygulamasının kısa sürede bir fenomen haline gelmesi ve dünya çapında ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olması uygulamayla birlikte ByteDance’in de piyasa değerinin artmasını sağlamıştı. Bloomberg’e göre ByteDance şuanda dünyanın en değerli Start-Up şirketi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan gerginlik şirketin büyümesi açısından büyük bir engel oluşturuyor.

Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!

Bu noktada bir kaynaktan edindiği bilgileri paylaşan Bloomberg, ByteDance şirketi için en muhtemel ve olası seçeneğin TikTok uygulamasındaki hisselerinin çoğunluğunu finansal yatırımcılara devredilmesi olduğunu söylüyordu. Şirketin ilk yatırımcıları arasında da SoftBank, Susquehanna Internatiol ve Sewua Capital vardı.

ByteDance geri adım atmıyor!

Son dönemlerde TikTok’un Amerika Birleşik Devleti Hükumeti ile “Ulusal güvenlik tehdidi” oluşturduğu gerekçesiyle sorun yaşadığı da göz önünde bulundurulduğunda ByteDance için hisselerin çoğunluğunu satmak hem soruşturmadan kaçmak, hem de kazanç sağlamak açısından olumlu sonuçlar oluşturacağı düşünülüyordu ki konu hakkında açıklama yapan şirket satış iddialarını yalanladı.

Konu hakkında şirketin yaptığı açıklamayı yayınlayan Retuters, “ByteDance'in medya raporu yanlış, TikTok için satış planı yok”  başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde Bloomberg’in haberinde yer alan iddiaların yalan olduğu ve ByteDance’nin hisselerini satacağına yönelik açıklamanın Salı günü şirket tarafından yapılan resmi açıklamada reddedildiği yer alıyor.

TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?

Konu hakkında açıklama yapan ByteDance Başkanı Alex Zhu durumu “Zaman zaman medyada doğru olmayan hikayeler okuyabilirsiniz. Bugün ByteDance'in, TikTok'un bir kısmını veya tamamını satmayı düşündüğünü iddia eden yanlış bir rapor var. Doğru olmadığını söyleyerek kayda geçtik ama yine de yayınlamaya karar verdiler. TikTok’un potansiyel alıcıları ile hiçbir görüşmemiz olmadığı ya da böyle bir niyetimiz olmadığı konusunda sizi temin ederim.” Sözleriyle ifade etti.

TikTok Amerika’da kullanılamıyor

Hatırlarsanız 21 Kasım tarihinde TikTok uygulamasının askeri bilgi ve uygulamaları riske attığı açıklanmış ve uygulama hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sonradan ortaya atılan iddialarla şirketin TikTok’u elden çıkaracağı düşünülse de ByteDance tarafından yapılan resmi açıklamayla bu haber yalanlandı. Görünüşe göre Çin’le yaşanan ticari savaştan payını alan ByteDance de bu savaştan çekilmeye niyetli değil.


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyorMark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyor
TikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyorTikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyor

PAYLAŞ