Bumble fiziksel görünüşle dalga geçen kullanıcıları banlayacak - Haberler - indir.com

Bumble fiziksel görünüşle dalga geçen kullanıcıları banlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

ABD merkezli arkadaşlık uygulaması Bumble, uygulamaya getirilen güncelleme ile beraber artık fiziksel görünüşle alan eden kullanıcıları tespit edip süresiz bir şekilde banlayacağı aktarıldı. 

Son dönemler içerisinde arkadaşlık uygulamalarının kötüye kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı. Yaklaşık olarak bin kişiyle yapılan bir anket kapsamında elde edilen bilgilere göre kullanıcıların %23'ü, bu tarz uygulamalar kapsamında fiziksel görünümle alan eden ifadeler kullanıyor ve bu davranışlara maruz kalan kullanıcılar, mental olarak durumdan etkileniyor. 

Çöpçatanlık Uygulaması Bumble Android'e Geldi!Çöpçatanlık Uygulaması Bumble Android'e Geldi!

Söz konusu bu arkadaşlık  uygulaması Bumble, bu tarz yorumlarda bulunan kişilerin uygulamadan banlanmasını sağlayacak olan yeni bir algoritma geliştirdi. Yeni güncelleme ile beraber yayınlanan bu versiyon, fiziksel görünüşle alay eden ve aşağılayıcı ifadelerde bulunan kullanıcıları tespit ederek uygulamaya girişlerine yasak getirecek. 

“Bumble, fiziksel görünüşle alayı kabul etmeyen bir uygulama”

Aslına bakmak gerekirse Bumble'ın değinmiş olduğu bu konu psikolojik olarak da büyük bir önem taşıyor. Söz konusu araştırmada aşağılayıcı yorumlarla karşı karşıya kalan kullanıcıların %23'ü kendini öfkeli hissettiğini, %35'i ise kendilerine olan güvenlerin azaldığını aktardı. Bumble platformunda aşağılayıcı yorumlarda bulunan kişilere ilk olarak uyarı yapılacak ve bunu yapmaktan vazgeçmeyenler için de bilgi verici kaynaklar sunulacak. Yapılan uyarılara uymayıp ayrı ayrı davranışlar sergilemeye devam eden kullanıcıların hesapları, süresiz bir şekilde banlanacak.  

Şirketin İngiltere ve İrlanda Başkanı Naomi Walkland, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi; "İnternette daha nazik, saygılı ve eşit bir ortam yaratmak istiyoruz. Bu ortamı yaratmak için ırkçı ve nefret dolu söylemlere, taciz barındıran davranışlara ve tacizcilere karşı gösterdiğimiz toleransı sıfıra indirmeye çalışıyoruz."


İlgili uygulamalar
Match Group, Bumble'ı dava ediyorMatch Group, Bumble'ı dava ediyor

PAYLAŞ