Windows 11 ile birlikte pek çok farklı sistem gereksiniminin getirilmesi, yeni işletim sistemini denemek isteyenlerin çeşitli hatalar almasına neden olmaktadır. Özellikle donanımların yetersiz olduğu bilgisayarlarda Windows 11 işletim sisteminin kurulmak istenmesi halinde bu bilgisayar Windows 11 çalıştıramaz hatası alınacaktır.

Windows 10 işletim sisteminin bir üst versiyonu olan Windows 11, yeni grafik seçenekleri ile birlikte farklı bir deneyim sunmaktadır. Yenilenen işletim sisteminde özellikle HDR, Android uygulama desteği gibi çok kapsamlı değişikliklerin yer alması, gereksinimlerin de bugüne kadarki en yüksek Windows işletim sisteminin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Kısa süre içerisinde Windows tarafından resmi bir şekilde kullanıcılara sunularak geçişlerin yapılmasına izin vereceği Windows 11, piyasada pek çok farklı kurulum dosyaları bulunuyor. Bu bakımdan kullanıcılar mevcut işletim sistemine bir göz atmak ve test etmek için mevcut dosyaları kullanabiliyor. Aynı zamanda Windows Insider programına kaydı bulunan kullanıcılar, tüm kullanıcılardan daha önce Windows 11 işletim sistemini test etme şansına sahip. Ancak kullanıcılar mevcut bilgisayarlarındaki donanımların yetersiz olması halinde hangi yolu tercih ederse etsin bu bilgisayar Windows 11 çalıştıramaz hatası alacaktır.

Windows PC Health ile sistem kontrolü yapma 

Microsoft tarafından sistemlerin uyumluluk kontrolün yapılabilmesi adına Windows PC Health adı ile özel bir uygulama kullanıma sunulmuş durumda. Microsoft resmi internet adresi üzerinden indirilerek kurulabilecek olan uygulama, sadece Windows 10 işletim sistemlerinde ve 1803 ya da daha üst sürümün yer aldığı bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. Mevcut gereksinimleri taşıyorsanız uygulamayı Microsoft internet sitesinden indirerek bilgisayarınız için kapsamlı bir tarama yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Yapacağınız taramalarda sisteminizin Windows 11 için neden uyumlu olmadığı detaylı olarak aktarılacaktır. Eğer mevcut sorun çözülebilecek bir sorun ise bu sorunu gidererek bilgisayarınızda bu bilgisayar Windows 11 çalıştıramaz hatasını giderebilirsiniz. 

Windows 11 işletim sisteminde Secure Boot ve 2.0 TPM gibi BIOS üzerinden aktifleştirilebilecek pek çok farklı özellik, sistem gereksinimi olarak kabul edilmektedir. Bu bakımdan kullanıcılar oldukça uzun olan Windows 11 sistem gereksinimlerini detaylı bir şekilde inceleyerek bilgisayarında tek tek kontroller gerçekleştirmesi, hataların giderilmesi adına bir çözüm olabilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir