Broadcom'un kablosuz Nesnelerin İnterneti bölümü satılıyor - Haberler - indir.com

Broadcom'un kablosuz Nesnelerin İnterneti bölümü satılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Şirkette beklentilerinin altında kalan bölümleri elden çıkararak bir nakit döngüsü sağlamaya çalışan Broadcom’un Nesnelerin İnterneti cihazlarına kablosuz yonga geliştiren bölümü sattığı öğrenildi.

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Qualcomm’un satın alım hikayesi adeta bir yılan hikayesine dönmüştü. Kararlılık konusunda beklediği başarıyı göstermeyen bölümleri elden çıkarmaya devam eden Broadcom bu kez Nesnelerin İnterneti bölümünü gözden çıkardı.

Broadcom'un satın almak istediği Qualcomm'a yeni teklifBroadcom'un satın almak istediği Qualcomm'a yeni teklif

Broadcom’un Nesnelerin İnterneti cihazlarına yönelik olarak geliştirdiği WiFi, Bluetooth ve GPS/GNSS yongalarından sorumlu bölümün Synaptics tarafından satın alınacağı ortaya çıktı. Broadcom’un bölümü elden çıkarmak için belirlediği rakam ise 250 milyon dolar. Tüm parayı nakit olarak isteyen şirket bu sayede güçlü bir nakit akışına sahip olacak.

Synaptics Nesnelerin İnterneti bölümünü satın alıyor

Bir süredir Synaptics tüketici Nesnelerin İnterneti pazarında pozisyonunu güçlendirmenin yolları arayışına girmişti. Bu hamleyle ciddi bir yol katedecek olan şirket Broadcom’un kablosuz Nesnelerin İnterneti tasarımlarının yanı sıra sonraki yıllar için hazırlanmış projeleri de satın alarak geleceğe önemli bir yatırım yapacak.

Apple Broadcom'la anlaştı!

Wi-Fi 6 ve 6E, Bluetooth 5.2, GPS L5 gibi en yeni ve dikkat çeken teknolojilere erişim imkanı elde eden Synaptics’in bu sayede yıllık olarak 65 milyon dolar civarında daha ek satışlar yapabileceğini düşünüyor. Ancak şirket satın alma işlemini henüz gerçekleştirmiş değil. Henüz anlaşma aşamasında olduğu bilinen Synaptics satın alımı yıl sonuna doğru kapatmış olacağı düşünülüyor.

 

 



PAYLAŞ