Brave tarayıcısı Wayback Machine'den önemli ortaklık! - Haberler - indir.com

Brave tarayıcısı Wayback Machine'den önemli ortaklık!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-01 18:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

BAT kripto parası ile yapmış olduğu anlaşma ile adını duyuran Brave tarayıcısı şimdi de Wayback Machine entegrasyonu ile ulaşılamayan sayfaların arşivine ulaşma imkanı sunuyor. 

Tarayıcı pazarında pek çok oyuncu var fakat aslan payı herkesin kullandığı Google Chrome ve Microsoft'un tarayıcıları arasında paylaşılıyor. Kalan küçük oran ise onlarca tarayıcı arasında kıyasıya bir rekabete sebep oluyor.

Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!

Önemli ortaklık

Tarayıcı piyasasına yeni çıkan fakat yapmış olduğu önemli ortaklıklar ile adını duyuran gizlilik odaklı Brave tarayıcısı şimdi de yeni bir ortaklığa daha imza attı. Bu defa çevrim dışı sayfaların daha da etkileşimli bir hale getirilmesi var.

Bir sayfanın hata vermesi ya da ulaşılamaması durumunda öncelikle 404 olmak üzere bazı hata mesajları karşımıza çıkıyor. Brave tarayıcısı İnternet Archive tarafından geliştirilen Wayback Machine sayesinde bu sayfaların arşivine ulaşabilecek.

Google'ın arşiv sayfalarına benzetilen bu hizmette ek bir adres daha yazmaya gerek kalmıyor. Ulaşılamayan bir sayfada Wayback Machine arşivine gidecek bir tuş bulunuyor ve bu tuşa basmak yeterli oluyor. 

Wayback Machine arşivinde ilgili sayfanın imajı varsa görüntüleme sağlanıyor. Diğer türlü hata sayfasına yine geri dönüyor. Wayback Machine diğer tarayıcılarda uzantı şeklinde hali hazırda mevcut.


Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!

PAYLAŞ