Booking.com Türkiye'de tekrar hizmete başlayabilir! - Haberler - indir.com

Booking.com Türkiye'de tekrar hizmete başlayabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-09 10:31:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Ülkemizde hizmete kapalı olan siteler arasında Booking.com'da bulunuyor. Aynı siteler arasında dünyanın en ünlü araştırma sitelerinden olan Wikipedia.org'da hizmete kapatılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada Booking.com adına sevindirici bir haber geldi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Booking ve benzer siteler için gerekli düzenlemeler sonucunda hizmet verebileceklerini söyledi. Bu siteler arasında Wikipedia bulunur mu bilemiyoruz.

Booking.com açılacak mı?

Ülkemizde birçok ünlü araştırma ve insanlara yararlı sitelerin kapatılması herkes tarafından tartışılmıştı. Örnek vermek gerekirse Booking, Wikipedia gibi siteler açıklanan bazı sebepler dolayısıyla hizmete kapatılmıştı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu siteler hakkında bir açıklama yaptı. Gerekli düzenlemeler sonrasında birçok sitenin hizmete gireceğini belirtti. Ülkemizde yurt dışı turları için açık olan Booking, ülkemizin iç kesimlerinde hizmet vermesi yasaklanmıştı. TÜRSAB Başkanı, sitelerle etkileşim içerisinde olduklarını Booking gibi siteler için kurumsal üyelik üzerinde çalıştığını söyledi.

Bu konuda şöyle bir açıklama yapıldı."Merkezleri Türkiye dışında olup, tüketiciye turizmciyi bir araya getirerek para kazandıran Booking.com benzeri siteler için 'kurumsal üyelik' statüsü üzerinde çalışıyoruz. Kurumsal üyelik statüsü hayata geçince Booking.com benzeri hizmetler ülkemizde yeniden hizmete açılabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Booking.com yetkilelirine teklifte bulunduk." dedi. Bu açıklamalardan sonra birkaç değişiklikten sonra böyle sitelerin tekrardan hizmete gireceğini belirtti. Başka hangi siteler hizmete girecek açılacak bilemiyoruz fakat bu karar Booking sitesi için gelmiş. Booking yetkilileri de bu üyelik sistemini kabul ederse site, ülkemizde ilerleyen günlerde hizmete girecektir.





PAYLAŞ