Boğaziçi Ventures’tan Tarentum’a 1.4 milyon USD yatırım! - Haberler - indir.com

Boğaziçi Ventures’tan Tarentum’a 1.4 milyon USD yatırım!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-31 16:10:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yerli bir girişim olarak Türkiye'nin en iyi yapay zeka şirketlerinden birisi olan Tarentum, Boğaziçi Ventures’ten 1.4 milyon dolarlık yatırım almayı başardı. Yatırım Türkiye'deki oyun ve yapay zeka çalışmalarına büyük bir destek sağlayacak.

2017 yılında Oğuz Silahtar, Bora Tokyay ve Gün Makinabakan tarafından ortak bir şekilde kurulan ve yapay zeka alanında farklı çözümler sunmaya başlayan Tarentum, kısa süre içerisinde Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden birisi olmayı başardı. Oyun ve e-ticaret sektörlerine yönelik geliştirilen yeni projeler, işletmelere pek çok farklı fırsat yaratıyor. Yeni projelerdeki maddi kaynaklar için alınan yeni yatırım ise şirketin büyümesini ve daha büyük projeler gerçekleştirmesini kolaylaştıracak.

Yeni yatırım canlı yayında duyuruldu

Boğaziçi Ventures tarafından yapılan yatırım, ilk olarak YouTube üzerinden gerçekleştirilen bir etkinlikte duyuruldu. Etkinliğe Tarentum kurucu ortakları Oğuz Silahtar ve Bora Tokyay da gösterdi. Canlı yayında Tarentum’un kuruluş aşaması itibariyle pek çok önemli başarıya imza attığı belirtilerek pazarda sunmuş olduğu çözümleri vurgulandı.

Yeni yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Boğaziçi Ventures kurucu ortağı Barış Özistek Tarentum’un geliştirdiği ürünün firmalara para kazandıran bir çözüm olduğunu ve bu çözümün kendisini oldukça heyecanlandırdığını belirterek ekibin unicorn olacağı günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

“Oyun ve enerji sektörlerine odaklanma kararı aldık”

Tarentum kurucu ortaklarından Oğuz Silahtar ise “Tarentum olarak kurulduğundan bugüne kadar Türkiye’de farklı sektörlerde lider şirketlere makine öğrenmesi ve yapay zeka çözümleri sunduk. Son olarak 3 yıldır hizmet verdiğimiz oyun ve enerji sektörlerine odaklanma kararı aldık. Oyun sektöründe dijital reklam optimizasyonları gerçekleştirirken, enerji sektöründe ise rüzgar santralleri üzerine çalıştığımız ürünlerimiz mevcut.” diyerek şirketin bundan sonraki hedeflerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Ventures tarafından sağlanan yeni yatırım, şirketin özellikle oyun sektöründeki yeni projelerini daha hızlı bir şekilde geliştirilmesine ve kullanılabilir hale gelmesine destek sağlayacağı ifade edildi.





PAYLAŞ