Bloomberg'in iddiasına göre Teknosa'nın satış bedeli belli oldu - Haberler - indir.com

Bloomberg'in iddiasına göre Teknosa'nın satış bedeli belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-19 09:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Sizlerin de bildiği üzere ünlü elektronik satış mağazaları zinciri olan Media Markt'ın ayrıca sahibi olan Alman Media Saturn Holding'in Teknosa'yı %75 oranında hissesi için Sabancı Holding ile 90 milyon Euro değerinde aralarında bir anlaşma yaptığı haberleri uzun bir dönem konuşulmuştu. Şayet bahsi geçen iddia doğru ise bu durum karşılığında Media Saturn Holding, her bir Teknosa hissesi için Sabancı Holding'e 1,09 Eura ödeme gerçekleştirecek. Türk Lirası bazında düşünecek olursak buda 6,12 TL demek oluyor. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki bu anlaşmanın şartları nihai anlaşmaya kadar değişebilir. Bir başka tahminimiz ise taraflar arasındaki görüşmeler sonuçsuz kalabilir.

Anlaşmada holding CEO'larının imzaları mevcut

Media Markt'ın sahibi olan alıcı Media Saturn Holding, en fazla 3 hafta olmak şartı ile Teknosa hakkında incelemelerde bulunacak. 6 Temmuz tarihli çerçeve anlaşmanın altında Sabancı Holding adına CEO'su Mehmet Göçmen'in ve CFO Barış Oran'ın imzası yer alıyor. Karşı tarafta bulunan Media Saturn Holding'i temsilen CFO Georg Mehring Schlegel'in ve COO Peter Leisten'ın imzası mevcut.

Holdingler konuyla alakalı bir açıklama yapmıyor

İmzalandığı iddiası devam eden bu anlaşma, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. Bu iddiaların gündemde dolaşmasına rağmen konuyla alakalı olarak ne Teknosa tarafından ne de Media Saturn Holding'i tarafından bir açıklama gelmedi. Sabancı Holding konu ile alakalı sadece belgelerin gerçeklikle bir alakası olmadığını ifade ederek daha fazla bir açıklama yapmadı. Konuyla alakalı çok fazla bir bilgi şimdilik elimizde yok. Ancak er ya da geç konuyla alakalı tüm gerçekler gün yüzüne çıkacaktır. Takipte kalmaya ve haberlerimizi okumaya devam edin.





PAYLAŞ