Blizzard CEO'su görevini bırakıyor - Haberler - indir.com

Blizzard CEO'su görevini bırakıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 10:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Başarılı video oyun şirketi Blizzard’ın 27 yıldır CEO koltuğunda oturan Michael Morhaime, görevini bırakıyor.

1991 yılından bu yana oyun dünyasında hizmet veren Blizzard, geçen bu süreçte oyun tutkunlarının büyük beğeni ile oynadığı birçok yapıma imzasını attı. Warcraft, Overwatch, Starcraft ve Diablo bunlardan bazıları. 1994 yılında çıkardığı Warcraft oyunu ile dünya genelinde büyük beğeni toplayan şirket, oyun dünyasının en başarılı video oyun şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor. Blizzard, gerçek zamanlı strateji oyunlarının ilerlemesine büyük katkı sağladı. World of Warcraft’tan sonra Activison ile birleşen şirket, bugünün Activision Blizzard’ı haline geldi.

Şirketin kurulduğu günden bu yana CEO koltuğunda, başarılarının altında büyük emeği olan Michael Morhaime oturuyor. 27 yıldır Blizzard’ın CEO’su olan Michael Morhaime, bu yolda artık devam etmeyeceğini duyurdu. Michael Morhaime, yaptığı açıklama ile birlikte, artık Blizzard’daki 27 yıllık görevini bırakacağını söyledi.

Michael Morhaime yerine geçecek isim de belli oldu

Oyun dünyasına büyük katkı sağlayan şirketlerden biri olan Blizzard’ın son oyunu Overwatch olmuştu. Overwatch, oyun dünyasında büyük sükse yarattı ve 2016 yılında çıkan yapım, hala en sevilen ve en çok oynanan oyunları arasında yer alıyor. Oyun sektörünün nadir başarılı video oyun şirketlerinden biri olan Blizzard ile yollarını ayıracağını açıklayan Michael Morhaime, açıklamasını Twitter üzerinden paylaştı. Morhaime, şirket kurulduğundan bu yana Blizzard’ın içerisindeydi. Şirket ile yollarını ayıran eski CEO, açıklamasında bütün şirket çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Aynı zamanda bu takımı yönetmenin bir ayrıcalık olduğunu da vurguladı.

Twitter üzerinden takipçileriyle haberi paylaşan Morhaime yerine hangi ismin geleceği de belli oldu. Elde edilen bilgilere göre, Morhaime koltuğunu şirkette yine uzun süredir görev yapan isim J. Allen Brac’e bıraktı. Şirketten, Morhaime’in yaptığı açıklama dışında bir açıklama gelmedi.





PAYLAŞ