Bitcoin destekçilerinden Microstrategy 3907 BTC aldığını duyurdu - Haberler - indir.com

Bitcoin destekçilerinden Microstrategy 3907 BTC aldığını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

En büyük Bitcoin destekçileri arasında olan ve satın alımlarını sürekli bir şekilde devam ettiren yazılımı şirketi Microstrategy, rezervine 177 milyon dolara 3907 adet yeni Bitcoin eklediğini duyurdu.

ABD merkezli Microstrategy şirketi lider kripto para birimi Bitcoin’in en büyük destekçilerinden ve yatırımcılarından biri. Geçtiğimiz senenin yaz döneminde başladığı satın alımları ile Bitcoin piyasasındaki tüm iniş düşüşlere rağmen şirket satın alımlarına devam ediyor.  Microstrategy, 45 bin 294 dolar ortalama ile 177 milyon dolara 3907 adet BTC satın aldığını duyurdu. ABD merkezli şirketin iş yazılımı yazılımı şu anda elinde adet başına ortalama 26.769 dolardan toplam 108.992 Bitcoin bulunmakta.

Elon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçtiElon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Microstrategy BTC savunucusu haline geldi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Salı günü yayınlanan Form 8-K dosyasına göre, iş zekası 1 Temmuz ile 23 Ağustos Pazartesi arasında Bitcoin varlıklarını 3.907 BTC artırdı.

SEC dosyası ayrıca MicroStrategy'nin ek Bitcoin elde etmek için ortalama 45.294 dolar harcadığını da ortaya koydu.

Bitcoin her geçen gün yükselmeye devam ediyor

49.000 doların üzerinde Bitcoin ticareti ile şirketin Bitcoin varlıkları 5,3 milyar doların üzerinde. Şirketin Çarşamba günü yapılan satın alma duyurusu, Bitcoin işlemlerine devam etmek için daha önce verilen sözlerin yerine getirilmesi olarak da değerlendiriliyor. Cointelegraph tarafından daha önce de bildirildiği gibi, şirket Haziran ayında, ikinci çeyrekte kripto piyasasındaki düşüş sırasında elindeki kağıt kayıplarının BTC iştahını azaltmak için çok az şey yaptığını belirtmişti.

Gerçekten de, %50'nin üzerindeki kripto piyasası düşüşü, Bitcoin holdingleri olan ABD firmaları için bazı değer düşüklüğü kayıplarına neden oldu. Tesla ayrıca ikinci çeyrek finansallarının bir parçası olarak Bitcoin varlıklarında 23 milyon dolarlık zarar bildirdi.

MicroStrategy, ilk Bitcoin alımını Ağustos 2020'de duyurdu ve sürekli olarak BTC alımlarına yenilerini ekledi. Firmanın CEO'su Michael Saylor, diğer şirketleri bilançolarına Bitcoin satın alımlarını düşündürmeye bile teşvik eden bir BTC savunucusu haline geldi.

MicroStrategy'nin en son Bitcoin bilanço genişlemesi, Mayıs ayından bu yana ilk kez 50.000 doların üzerine çıkan BTC fiyat hareketinin hemen ardından gelmişti. Hareket, Mayıs ayının ortasında 27.000 $ 'a düştüğünden bu yana piyasa değeri ile en büyük kripto için %87'lik bir artışa işaret etti. BTC, son 24 saatlik işlem döneminde 2.000 $ kaybederek yukarı ralli 50.500 doları gördükten uzun bir süre sonra geçtiğimiz günlerde yeniden 50.000 bandına yükselmiş ancak burada uzun süre kalmamıştı. Yapılan bu satın almanın BTC değerini yukarı doğru ivmelendireceği düşünüşüyor.


Bitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyorBitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyor
Bitcoin tekrardan yukarı yönlü ivmeleniyor!Bitcoin tekrardan yukarı yönlü ivmeleniyor!

PAYLAŞ