Bitcoin Caiz Midir? Diyanet İşleri Açıkladı! - Haberler - indir.com

Bitcoin Caiz Midir? Diyanet İşleri Açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-29 13:00:00
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda rekor üstüne rekor artışları ile gündeme gelmiş olan Bitcoin için Diyanet İşlerinden oldukça fazla önemli bir yorum geldi. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılmış olan bu açıklama da uzun süre gündemde kalacak gibi gözüküyor! Peki, Bitcoin caiz mi? Diyanet İşleri bu konu hakkında ne diyor?

Bitcoin caiz mi? Diyanet İşleri Açıkladı!

Son yılların yükselen sanal parası Bitcoin ve Ethereum, yatırım yapmak isteyenlerin ve daha da kolay yollar ile zengin olmak isteyenlerin hayalini süslemektedir. Sanal para birimleri Bitcoin ve Ethereum, yatırım yapma gibi bir çok işlemlere ek olarak da para akışının takip edilememesi nedeni ile kara para aklama ve illegal işlemler için de kullanılmaktadır. Bu konu hakkında ise Diyanet İşleri Bitcoin'i gündemine aldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'na "Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?" şeklinde gelmiş olan bir soruya oldukça detaylı bir yanıt verdi. BitcoinTalk sitesinde yer almış olan bu gelişmelerde ise Bitcoin ve Ethereum gibi sanal para birimlerinin caiz olmadığını açıklamıştı. İşlem hacmi dünya gelenlinde 300 milyar dolar seviyesine ulaşmış olan sanal para birimi Bitcoin için Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından da verilmiş olan bu cevap İslam dünyasında nasıl bir yankı uyandıracaktır ve etki yaratacak merakla beklemekteyiz. Şu an için yapılmış olan açıklama ise kara para aklama ve illegal kullanımlara oldukça fazla uygun yapısı sebebi ile Bitcoin ve Ethereum gibi para birimleri dinen uygun olmadığı yönündedir.

Diyanet İşlerinin Açıklaması:

"Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'na Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir? şeklinde gelen bir soruya oldukça detaylı bir yanıt verdi. BitcoinTalk sitesinde yer alan bu gelişmede ise Bitcoin ve Ethereum gibi sanal para birimlerinin caiz olmadığını açıkladı. İşlem hacmi dünya gelenlinde 300 milyar dolar seviyesine ulaşan sanal para birimi Bitcoin için Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından verilen bu cevap İslam dünyasında nasıl bir yankı uyandıracak ve etki yaratacak merakla bekliyoruz. Şu an için yapılan açıklama ise kara para aklama ve illegal kullanımlara çok uygun yapısı yüzünden Bitcoin ve Ethereum gibi para birimleri dinen uygun olmadığı yönünde."

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ