Bir hacker grubu çaldıkları Bitcoin'i hayır kurumlarına bağışladı - Haberler - indir.com

Bir hacker grubu çaldıkları Bitcoin'i hayır kurumlarına bağışladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-21 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir hacker grubu gerçekleştirdikleri bir saldırı sonrası ele geçirdikleri 10 bin dolar değerindeki Bitcoin'i hayır kurumlarına bağışladı.

Bilgisayar korsanları ve siber saldırı dendiğinde akla ilk olarak kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcı verilerinin çalınması ya da satılması gibi şeyler gelir. Ancak bu kez hackerların yaptığı eylem diğerlerinden oldukça farklı.

Microsoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyorMicrosoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyor

Bir tür modern Robin Hood rolünü üstlenen bir hacker gurubu gerçekleştirdikleri bir saldırıda elde ettikleri 0,88 Bitcoin'i yani 10 bin doları kar amacı gütmeyen iki farklı hayır kurumuna bağışladı.

Dünyanın En Meşhur 10 Hacker ve Hikayeleri

Hacker'ların ele geçirdikleri 10 bin doları The Water Project ve Children International isimli hayır kurumlarına bağışladı. Children International kurumu yoksul çocuklara yardım etmek, eğitimlerini desteklemek gibi amaçlara sahipken, The Water Project ise Sahra Altı Afrika'sındaki suya erişimi olmayan insanlara temiz su götürmeyi amaçlayan bir organizasyon.

Bağış sonrası konu hakkında resmi açıklama yapan Children International yetkilileri gelen bu bağışı kabul etmeyeceklerini “Bağış bir Hacker ile bağlantılıysa onu kabul etmek gibi bir niyetimiz yok. Hacker'lar, muhtemelen hayır kurumlarının bu 'bağış' hareketini onaylamayacağını biliyordu" ifadelerini kullandı.” Sözleriyle ifade etti.

Bu açıklamanın ardından konuyla ilgili bir blog yazısı yayımlayan hackerlar, birinin hayatını değiştirmeye yardım ettikleri için memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Bu konuyu değerlendiren uzmanlar ise hacker'ların niyetinin belirsiz ve olağandışı olduğu belirterek, bu bağışın, suçluluklarını hafifletmeye yardımcı olmak için yapılmış olabileceğine değindiler.


LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezasıLinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezası
Çinli hackerlar şimdi de McAfee’yi kullanıyorÇinli hackerlar şimdi de McAfee’yi kullanıyor

PAYLAŞ