Bir anne, Switch'in bir problemi için Nintendo'ya 5 milyon dolarlık dava açtı - Haberler - indir.com

Bir anne, Switch'in bir problemi için Nintendo'ya 5 milyon dolarlık dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’de yaşayan bir anne, 8 yaşındaki çocuğuna almış olduğu Nintendo Switch konsolunun sorunlarından ötürü Nintendo şirketine dava açtı. Tam 5 milyon dolar değerinde tazminat isteyen anne, Nintendo’yu zayıf tarafından vurmuşa benziyor. Öyle ki davanın sorununun Nintendo Switch’in sahip olduğu kronik bir sorun olduğunu belirtelim. Dünya genelinde milyonlarca oyuncuya sahip olan Nintendo Switch adlı oyun konsolu, her ne kadar önemli özelliklere sahip olsa da, kronik de bir problemi bulunuyor. Bu kronik soruna bakacak olursak Nintendo Switch’in Joy-Con adlı kumandasındaki analog tuşlardan kaynaklandığı gözüküyor. Kullanıma bağlı olarak zamanla yıpranan bu butonlar, çok kısa bir sürede oyun oynatamaz hale geliyor.

Aslında bakacak olursak piyasaya sürülmüş olan PC’ler için fason üretim oyun kollarının da bu problemi bulunuyor. Ancak Nintendo Switch sahipleri, bu durumu önemsiyor ve Nintendo’ya ABD’de açılmış olan toplu davalar bile bulunuyor.

Nintendo Switch Pro 4K çözünürlükle mi geliyor?Nintendo Switch Pro 4K çözünürlükle mi geliyor?

Nintendo’ya 5 milyon dolarlık dava

Luz Sanchez adlı bir anne tarafından 2018 Aralık ayında 8 yaşındaki oğlu için bir Nintendo Switch alıyor. Satın aldıktan bir ay gibi bir süre sonra bu problemler başlıyor ve bir yıl gibi sürede ise kullanılamaz hale geliyor. Bunun üzerine ise Joy-Con alan annenin sorunları yine de çözülmüyor. Öyle ki almış olduğu Joy-Con aldıktan yedi ay gibi bir süre sonra aynı sorunları yaşatmaya başlıyor. Bunun üzerine anne, bu sorunların delilleri ile beraber Nintendo’ya dava açma kararı alıyor. Bu davadaki talebi ise 5 milyon dolarlık bir tazminat oluyor. Bu talebin sebebi olarak ise Nintendo’nun sorun çözmek yerine sorunu gizlemeye yönelik çalışmaları olduğu belirtiliyor.

Bu benzeri konuda açılan bir başka dava konusunda açıklama yapan Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, yaptığı açıklamada özür dileyerek, ürünlerini iyileştirme çalışmalarına devam ettiklerini belirtiyor.  


Yeni Nintendo Switch modeli Nintendo Switch Pro olabilirYeni Nintendo Switch modeli Nintendo Switch Pro olabilir
Nintendo'dan, PUBG benzeri yeni Mario oyunu geliyorNintendo'dan, PUBG benzeri yeni Mario oyunu geliyor

PAYLAŞ