Binance'da TL çekme ve yatırma işlemleri kalkıyor - Haberler - indir.com

Binance'da TL çekme ve yatırma işlemleri kalkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-28 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Küresel kripto para borsası olan Binance, geçtiğimiz günlerde hayatımıza giren kripto para genelgesi ile alakalı açıklamalarda bulundu. Borsa tarafından yapılan açıklamalarda ise bir yatırımcının artık Binance.com’u kullanarak 29 Nisan’dan sonra Türk Lirası çekemeyeceği açıklandı. Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanan bir genelgeye göre kripto paralar, ödeme aracı olarak kullanılamayacak. Diğer yandan kripto para borsalarından banka hesaplarına aktarım yapılmasını sağlayan Papara gibi şirketler de bu noktada işe yaramayacak. Durum böyle olunca ise ülkemizdeki kripto para yatırımcıları, yatırımlarını nasıl çekeceklerini bilemez duruma geldiler.

Binance ise yaptığı açıklamalarda global borsanın Türk Lirası işlemlerine kapatılacağını açıkladı. Artık kripto para yatırımcıları Binance.com üzerinden Türk Lirası yatırma ve çekme işlemi yapamayacaklar. Ancak daha öncesinde yatırımcı kazancını Papara’ya aktarıyor oradan da bankaya aktarabiliyordu.

Binance çöktü mü? Neden işlem yapılamıyor? Cüzdandaki bakiyeler neden gözükmüyor?Binance çöktü mü? Neden işlem yapılamıyor? Cüzdandaki bakiyeler neden gözükmüyor?

Binance’da Türk Lirası işlemleri durduruldu

Binance tarafından yapılan açıklamaya göre bu durumda Türk Lirası ile yapılacak işlem çiftleri engellenmiyor. Borsa sadece, cüzdanlara para yatırılıp çekilmesine engel getiriyor. Bu durum ise geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’deki yayınlanan genelgeden ötürü olduğu belirtiliyor. Türkiye’de çok ciddi seviyelerde yatırımcı bulunuyor. Resmi Gazete’de genelge ve Binance’ten yapılan son açıklamalar kullanıcıların kafasını karıştırdı. Kullanıcılar ise Binance Türkiye için açılan özel sürümü kullanmaya başlayacaklar.

  • Binance.com hesabınızdaki cüzdanınızdan bir miktar para çekeceksiniz.
  • İlk olarak parayı Binance TR hesabına aktarmanız gerekiyor. Binance TR’ye giriş yapın.
  • Cüzdan menüsü altından para çekme bölümüne girin ve Türkiye’deki bankalara ait bir IBAN’ı kullanarak para çekme işleminizi tamamlayabilirsiniz. IBAN adresinin size ait olması gerektiğini belirtelim.
  • Bu işlemler için iki faktörlü kimlik doğrulama hizmetinin aktif olması gerekiyor.
  • Bu adımlar ile beraber Binance borsasına para yatırıp çekme işlemlerinizi kolay ve komisyonsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.



Binance hisse satışlarına Tesla ile başladıBinance hisse satışlarına Tesla ile başladı
Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?

PAYLAŞ