Binance Türkiye'ye haciz kararı! - Haberler - indir.com

Binance Türkiye'ye haciz kararı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 10:00:09
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Binance hesabındaki tüm kripto paraların başka hesaba aktarılması ile birlikte 2 milyon TL'lik zarar yaşayan işadamı Beşir Varan, şirket için haciz işlemi başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de ana gündem maddelerinden bir tanesi olan kripto para olayının ardından Beşir Baran, olay ile ilgili hukuki mücadelesini başlattı. Hem savcılığa hem de mahkemeye başvuru yaparak kripto para olayı ile ilgili soruşturma açılmasını sağlayan iş adamı, yapılan çalışmalar neticesinde Binance Türkiye'nin bağlı olduğu BN Teknoloji AŞ için ihtiyati haciz işlemi başlattı. 

Binance Türkiye’de Ne Yaşanmıştı?

Beşir Baran, 240 bin dolarlık bir bakiyeyi hesabına transfer etmişti. Ancak iş adamının iddiasına göre yaptığı tüm yatırımlar, hesabına girdikten sonra gözükmedi. Yaşanan bu olay sonrasında durumu önce basın ile paylaşan sonrasında ise yetkili mercilere başvurular yapan iş adamı, kendisinden özellikle haciz işlemlerinin başlatılabilmesi adına istenen yüzde 15 teminat şartını yerine getirdi.

Mahkeme tarafından belirlenen 36 bin doların teminat olarak ödenmesi ile birlikte mahkeme haciz işlemlerini başlattı. Mersin'de başlatılan mevcut işlemler sonrasında özellikle şirketin bağlı olduğu 40 ayrı bankaya haciz talimatları gönderildi. Haciz sonrasında ortaya oldukça ilginç gelişmeler çıktı.

Yapılan araştırmalarda hesabın bulunduğu 40 bankadan 14'ünde herhangi bir bakiyenin bulunmadığı, şirkete ait herhangi bir gayrimenkul ve aracın da kayıtlı olmadığı tespit edildi. 26 bankadaki hesaplarda ise ne kadarlık bir teminatın bulunduğu, veri gizliliği nedeniyle açıklanmadı. Gündemde yer alan bu haberlerin ardından resmi bir açıklama yapan Binance Türkiye ise mevcut olayın gerçek olmadığını ve tüm transfer işlemlerinin müşteri tarafından onaylandığını söyledi. 

“Tüm İşlemler Onaylı”

Binance Türkiye tarafından yapılan açıklamada, “Şirketimizin yaptığı araştırmalar sonucunda adı geçen müşterinin kaybolduğunu iddia ettiği tutarın kendi rızasıyla transfer edildiği tespit edildi. İlgili kişinin bu işlem nedeniyle herhangi bir hak ve alacağı bulunmamaktadır. İşlem gerçekleştirilirken gerekli olan ve sadece müşterinin bildiği bilgilerin kullanıldığı da tespitlerimiz arasında yer alıyor. Konu hakkında müşterimiz ve ilgili makamlar bilgilendirilmiştir.” denildi.

Yaşanan bu olay sonrası çözümün mahkemelerde olacağı görülüyor. Binance Türkiye tarafından illegal ya da uygun olmayan bir işlem yapılmadığı net bir şekilde vurgulanırken, işlemlerin kullanıcı tarafından onaylandığının belirtilmesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Kullanıcının hesabının ele geçirilmiş olma ihtimalleri de gündemde. 





PAYLAŞ