Bill Gates, Microsoft'un yönetim kurulundan istifa etti - Haberler - indir.com

Bill Gates, Microsoft'un yönetim kurulundan istifa etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-16 20:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un önemli isimlerinden birisi olan Bill Gates, yaptığı bağışlar ve çalışmaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu alandaki gelişimini sürdürmek isteyen Gates, Microsoft’un Yönetim Kurulun’da yer alan görevinden geri çekildi ve istifa etti. Yaklaşık bir aydır daha fazla bir süredir dünyanın gündeminde Corona virüsü bulunuyor. Başta sağlık olmak üzere dünyanın hayatını her alanda olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Önlem alınan yerlerdeki vaka sayısının azlığı bulurken, önlem alınmayan yerlerde ise yüksek ölüm sayıları dikkat çekiyor. Silikon Vadisi’nin dev şirketi Microsoft’un yönetici koltuğundaki isim Gates, dünya sağlığına daha fazla zaman ayırabilmek için yöneticilik kısmından istifa etti.

Bill Gates, Microsoft’tan istifa etti

Çift ekranlı Microsoft Surface Duo beklenenden erken piyasaya sürülebilir!Çift ekranlı Microsoft Surface Duo beklenenden erken piyasaya sürülebilir!

1975 yılında Bill Gates ve Paul Allen tarafından kurulun Microsoft şirketi, günümüze kadar gerçekleştirmiş olduğu teknolojik içerikler ile önemli bir marka olmayı başarmış durumda. Dünya üzerinde en fazla kullanılan işletim sistemi Windows’un sahibi olan Microsoft, Bill Gates ile yeniden gündeme geldi. Microsoft cephesinden gelen açıklamaya göre şirketin kurucu ortağı Bill Gates, Yönetim Kurulu’ndan istifa etti. Sebep olarak ise yapılan açıklamada, Küresel sağlık, kalkınma, eğitim ve iklim değişikliği dahil hayırsever önceliklerine daha fazla zaman ayırmak" ifadeleri söylendi.

Bir diğer CEO Satya Nadella’ya ise teknoloji danışmanlığını sürdüreceği söyleniyor. Bu noktada ise: "Yıllar boyunca Bill ile çalışmak ve ondan bir şeyler öğrenmek benim için çok büyük bir onur ve ayrıcalıktı. Bill'in dostluğuna minnettarım ve gezegendeki her insanı ve her organizasyonu daha fazlasını başarmak için teşvik etme hedefimizi gerçekleştirmek için onunla birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum" ifadeleri kullanılıyor.

Bill Gates tüm durumu şu şekilde açıklıyor:  "Kuruldan çıkmak hiçbir şekilde şirketten uzaklaşmak anlamına gelmiyor. Microsoft her zaman hayatımın önemli bir parçası olacak. Şirket vizyonunun şekillenmesine ve şirketin iddialı hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için Satya'ya yardımlarımı sürdüreceğim."


Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!
Microsoft Necurs’a karşı mücadeleye devam ediyorMicrosoft Necurs’a karşı mücadeleye devam ediyor

PAYLAŞ