Artık WhatsApp'ta Alışveriş mümkün! - Haberler - indir.com

Artık WhatsApp'ta Alışveriş mümkün!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-08 12:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Facebook şirketine ait olan uygulamalar arasında olan Whatsapp, yeni sürümüyle artık küçük işletmeleri daha çok destekleyecek. Yeni sürümle birlikte artık satıcılar Whatsapp üzerinden kullanıcılara katalog sunabilecek!

Hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde Facebook’un Instagram’ı bir alışveriş platformu haline getirmeyi amaçladığını sizlerle paylaşmıştık. Instagram CEO’sunun yapmış olduğu açıklamada Whatsapp’a adir bir gelişmeden söz edilmemişti ancak bugün Facebook’un Whatsapp için yeni bir sürüm yayınladığı ortaya çıktı. Görünüşe göre Facebook sahip olduğu tüm platformları aynı zamanda alışveriş yapılabilen bir platform haline getirmek istiyor. Bu doğrultuda söz konusu özelliğin ilerleyen günlerde Facebook için de geliştirilmesinin sürpriz bir gelişme olmayacağı aşikar. Yaşanan gelişmeler gösteriyor ki Facebook E-ticaret alanındaki rekabete de dahil olmak istiyor. Şirketin bu aralar üzerinde çalıştığı kripto para projesi düşünüldüğünde şirketin ilerleyen günlerde alışverişi kripto parayla da desteklemesi mümkün.

WhatsApp Android güncellemesi ile 74 yeni emoji gelecekWhatsApp Android güncellemesi ile 74 yeni emoji gelecek

Whatsapp’ta alışveriş devri başlıyor

Instagram için yeni adım alışveriş mi?

Her alandan tekelleşmeye çalışan şirketin bugün yayınladığı özelliğin henüz ülkemizde kullanıma açılmadığının altını çizmekte fayda var. Sosyal medyada yaşanan gelişmeler ve günümüzdeki kullanıcı sayısı düşünüldüğünde platformların ürün pazarlaması içinde ciddi bir öneme sahip olması aslında şaşırtıcı bir gelişme değil. Artık bu yelpazenin bir parçası haline gelen Whatsapp kullanıcıların sadece sipariş toplamasına değil, artık müşterilerine katalog sunmasına da izin verecek. Yeni bir özellikle Whatsapp üzerinden direk satış özelliğini aktif hale getiren Facebook, bu özellikle birlikte küçük işletmelerin daha çok müşteriye ulaşabilmesini de hedefliyor. Bussiness uygulaması için gün itibariyle katalog özelliğini kullanıcılarına sunan Whatsapp bu sayede resmi internet sitesi olmayan işletmelerin kendi vitrinlerini oluşturmasına olanak sağlayacak.

Bildiğiniz gibi Whatsapp üzerinden satış yapan birçok firma müşterilerine ürün resimlerini ye ada remi web sitelerini sohbet yoluyla gönderiyordu. Yeni özellikle birlikte bu durum artık tarihe karışacak ve bir kez yayınlanan kataloğa müşteriler mesajlaşma gerekmeden hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecek. Bunun yanı sıra Whatsapp üzerinden direkt sipariş verilmesine de öncü olan bu özellik hem iOS, hem de Android cihazlarda kullanılabiliyor.

Şimdilik sadece belirli bölgelerde kullanıma sunulan Whatsapp’ın yeni özelliği Hindistan, Meksika, Almanya, Endonezya, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Birleşik Krallık ülkelerindeki kullanıcılar tarafından kullanılıyor olsa da konuyla ilgili açıklama yapan Facebook, yeni özelliği yakın zaman içerisinde dünya geneline sunmayı planladıklarını açıkladı.


WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyorWhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor
WhatsApp'ın yeni özelliği ile gizlilk seviyesi arttırıldıWhatsApp'ın yeni özelliği ile gizlilk seviyesi arttırıldı

PAYLAŞ