ARM işlemcili ilk Mac için geri sayım başladı - Haberler - indir.com

ARM işlemcili ilk Mac için geri sayım başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 22:30:07
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ABD'li şirket Apple tarafından üretilen Mac bilgisayarların ARM mimarisine sahip işlemcilere geçiş süreci önümüzdeki ay resmi olarak başlayacak. Apple, ARM tabanlı ilk Mac'i Kasım 2020' de tanıtmaya hazırlanıyor.

Apple Silicon işlemciye sahip olan ilk Mac'in tanıtımı, Kasım ayında düzenlenecek olan "bir başka" etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek. Bloomerg yazarı Mark Gurman bu konu ile ilgili olarak bazı detaylar paylaştı.

Apple kendini onaran ekran patenti alabilirApple kendini onaran ekran patenti alabilir

Gurman yeni platformu temel alan ilk cihazın bir dizüstü bilgisayar olacağını açıkladı. Daha önce 13 inç MacBook Pro olacağına yönelik haberler çıkmıştı. Ayrıca 12 inçlik MacBook'un yeniden canlanacağına dair görüşler de var.

Sonbahar döneminin üçüncü etkinliği

Apple'ın Kasım ayında düzenleyeceği lansman, sonbahar döneminin üçüncü etkinliği olacak. Şirket ilk lansmanı 15 Eylül'de yapmıştı. İkincisi ise 13 Ekim'de gerçekleştirilecek. Apple'ın önümüzdeki Salı günü merakla beklenen iPhone 12 serisini tanıtması bekleniyor.

Şirket WWDC 2020 konferansı sırasında, bu yılın sonu itibariyle Mac bilgisayarları ARM tabanlı işlemcilere geçirme sürecini başlatacağını duyurmuştu. Bu yöndeki ilk adım önümüzdeki ay atılacak.



PAYLAŞ