Aras Kargo’nun çoğunluk hissesi Avusturyalı bir şirkete satıldı - Haberler - indir.com

Aras Kargo’nun çoğunluk hissesi Avusturyalı bir şirkete satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-27 00:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Türkiye'nin en büyük kargo taşımacılığı şirketi olan Aras'tan hisse satışı gerçekleşti. Daha önce Aras Kargo'nun yüzde 25 hissesine sahip olan Avusturyalı şirket, hisse payını yüzde 80'e yükseltti. Yaşanan bu olaydan daha önce Aras Kargo'nun yüzde yüzde 25’lik hissesine sahip olan Austrian Post, hisse payını yüzde 80’e yükseltti. Böylelikle Aras Kargo’nun çoğunluk hissesi Avusturyalı şirkete geçti.

Aras Kargo'nun hisseleri satıldı

Aras Kargo şirketinin hisselerinde satış gerçekleşti. Austrian Post’un mevcut hisseleri bu satış ile beraber yüzde 80 oranına yükseltildi. Hisselerin yüzde 80'e çıkarılma işlemi için her iki şirket arasında imzalar atıldı. Konuyla ilgili olarak her iki şirketten de resmi açıklamalar yapıldı. Şirketler arasında yapılan anlaşmaya göre Baran Aras, Aras Kargo´da yüzde 20 hisseye sahip olmaya devam ederek Yönetim Kurulu’nda görev yapacak.

Austrian Post tarafından yapılan açıklamaya göre; son 3 yılda ortalama yüzde 15'lik bir büyüme ile iyi bir ivme kaydeden Aras Kargo'nun faaliyetlerinin bu anlaşma sayesinde daha da genişletilmesi hedefleniyor. Yıllık yatırım hedeflerinin milyon lira bazında üç hane üzerinde olması planlanıyor.





PAYLAŞ